25.3 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăVideoMai multe ciocniri izbucnesc în Grecia la protestul aniversar al accidentului de...

Mai multe ciocniri izbucnesc în Grecia la protestul aniversar al accidentului de tren

Poliția s-a ciocnit cu mii de muncitori și studenți greci în grevă, în timp ce aceștia au mărșăluit prin centrul Atenei, miercuri, pentru a marca aniversarea celui mai mortal accident de tren din țară – și pentru a cere dreptate și creșteri mai mari de salariu, potrivit Reuters.

Imagini de la Reuters au arătat protestatari care aruncau cocktail-uri Molotov împotriva poliției care a încercat să stăpânească mulțimea.

În urmă cu un an, un tren de pasageri din Atena, către orașul nordic Salonic, s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă, ucigând 57 de oameni și stârnind proteste în masă față de ceea ce mulți au considerat rezultatul deceniilor de neglijare a sectorului feroviar.

La Atena, muncitorii și studenții greci au mărșăluit prin centrul orașului pentru a marca aniversarea accidentului de tren și pentru a cere dreptate și creșteri mai mari de salariu.

Greva de 24 de ore a oprit serviciile feroviare în toată țara și a perturbat transportul urban în capitala Greciei. Navele au fost reținute în porturile din apropierea Atenei, în timp ce lucrătorii feroviari și medicali, echipajul navelor și al feribotului și profesorii de școală au renunțat cu toții la serviciu.

Un șef de gară a fost arestat pentru accidentul masiv de tren în Grecia

Un șef de gară a fost arestat pentru accidentul masiv de tren din Grecia în care zeci de persoane au decedat.

Un tren de pasageri și un tren de marfă s-au ciocnit frontal în Grecia, marți seară, ucigând zeci de persoane, iar în același timp cel mai mortal accident feroviar din timpurile actuale din țară a aruncat vagoane întregi de pe șine, potrivit Reuters.

Un comandant local de gară a fost arestat din cauza celui mai mortal accident de tren care a lovit Grecia în timpurile actuale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Telefoanele Primăriei Sectorului 1, închise. Dan Podaru: Clotilde Armand trebuie să-și dea demisia! VIDEO

Serviciul de telefonie al Primăriei Sectorului 1 a fost suspendat pentru că nu a fost plătit. Într-un mesaj audio automat, Primăria Sectorului 1 le transmite...

Elveția va găzdui conferința de pace pentru Ucraina, pe baza propunerii lui Zelenski

Elveția, țară neutră, va găzdui, în luna iunie 2024, o conferință dedicată restabilirii păcii în Ucraina, în urma propunerii pe care a avansat-o, în...

Ambasadorul Kuzmin și-a terminat misiunea în România și s-a întors în Rusia

Diplomatul Valery Kuzmin și-a terminat misiunea de ambasador al Rusiei în România și s-a întors la Moscova. Anunțul în acest sens a fost transmis de...
Ultima oră
Pe aceeași temă