17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăVideoLocuitorii din Seul sunt foarte îngrijorați de taifunul Khanun care va lovi...

Locuitorii din Seul sunt foarte îngrijorați de taifunul Khanun care va lovi cu putere

Locuitorii din Seul au declarat joi (10 august) că sunt îngrijorați de schimbările climatice și de daunele pe care le va provoca taifunul Khanun, deoarece furtuna a lovit pe coasta de sud-est a Coreei de Sud, după ce a aruncat ploi abundente în sudul Japoniei în ultima săptămână, potrivit Reuters.

Au fost emise avertismente în Coreea de Sud, cu peste 330 de zboruri anulate și peste 10.000 de persoane mutate în siguranță.

Stația de metrou Gwanghwamun din centrul Seulului și-a închis una dintre porțile sale, conectate la Piața Gwanghwamun, pentru a preveni posibile accidente, în timp ce sute de trenuri regulate cu destinația Busan au fost anulate la gara principală a capitalei.

Furtuna a adus până la 2,36 inchi (60 mm) de ploaie pe oră în zonele de pe coasta de est, cu viteze maxime ale vântului de 56 mph (90 km/h), în anumite părți ale provinciei Gyeongsang, și insulei Jeju, potrivit agenției meteorologice din Coreea de Sud.

Coreea de Sud: Mai multe alunecări de teren și inundații lasă peste 20 de morți

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și mii au fost evacuate în Coreea de Sud, după ce zile întregi de ploi torenţiale au declanșat alunecări de teren și inundații severe, potrivit Reuters.

Inundații mortale în Coreea de Sud – după trei zile de ploi torenţiale au declanșat alunecări de teren.

De asemenea, zeci de persoane sunt dispărute.Un baraj major s-a revărsat în centrul țării.

Mii de persoane au fost, de asemenea, evacuate de sâmbătă (15 iulie), potrivit datelor guvernamentale…cu alte mii de persoane supuse ordinelor de evacuare ale guvernului local.

Datele meteorologice sugerează că sunt așteptate mai multe ploi abundente în Peninsula Coreeană.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Statele Unite transmit condoleanţe oficiale pentru moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

Statele Unite au prezentat luni "condoleanţe oficiale" în urma decesului președintelui iranian Ebrahim Raisi și a altor oficiali iranieni într-un accident de elicopter care...

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă