0.7 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoLansarea navei spațiale SpaceX se presupune că a eșuat

Lansarea navei spațiale SpaceX se presupune că a eșuat

Se presupune că nava spațială de ultimă generație a SpaceX a eșuat, la a doua încercare de a ajunge în spațiu, după ce contactul a fost pierdut la câteva minute după lansare, potrivit Reuters.

Nava spațială fără echipaj, dezvoltată pentru a transporta astronauți pe Lună și nu numai, a decolat sâmbătă de la locul de lansare al companiei deținute de Elon Musk, lângă Boca Chica, în Texas. Dar propulsorul de primă etapă Super Heavy al rachetei a explodat peste Golful Mexic la scurt timp după detașare.

Între timp, propulsorul principal al navei stelare a zburat mai departe spre spațiu, dar la aproximativ 10 minute de la începutul zborului, un radiodifuzor al companiei a spus că echipa de control a misiunii SpaceX a pierdut brusc contactul cu vehiculul.

O încercare din aprilie a eșuat la aproximativ patru minute după decolare și s-a încheiat cu o explozie.

Lansarea a fost a doua încercare de a zbura cu Starship, montată pe racheta superioară super grea, după o încercare din aprilie care s-a încheiat cu eșec la aproximativ patru minute după decolare.

Al doilea satelit românesc construit de elevi va fi lansat de Space X

Al doilea satelit românesc construit de cinci elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti a trecut testele şi va fi lansat de la Space X, în noiembrie, la bordul unei rachete Falcon 9.

“Cinci elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti trimit pe orbită al doilea satelit din seria Romanian Orbital Mission. ROM-3, a doua realizare a echipei RomSpace, se află în procedurile finale. Testele mecanice şi electrice au fost trecute cu succes în laboratoarele companiei Alba Orbital din Glasgow, Regatul Unit. Picosatelitul, botezat Space Starling, este gata de zbor şi urmează să fie instalat pe rachetă în luna octombrie”, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă