10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoIsraelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei mai mari operațiuni de acest fel în oraș din ultimii ani, au declarat luni surse palestiniene, potrivit Reuters.

Aceasta a fost declarată potrivit unor surse palestiniene, care au spus luni că a fost cea mai mare operațiune de acest gen, în oraș, din ultimii ani.

Armata israeliană a declarat că forțele de securitate au condus o operațiune de combatere a terorismului în tabără în timpul căreia a izbucnit o revoltă, cu pietre și bombe, cu benzină aruncată asupra soldaților, care au răspuns cu foc real.

O agenție de presă palestiniană a raportat că Mustafa Abu Shalbak, în vârstă de 16 ani, a fost lovit la gât și la piept. Un ofițer de poliție de frontieră israelian a fost rănit ușor în timpul schimburilor. Violența a crescut în Cisiordania în paralel cu războiul din Gaza.

Cel puțin 400 de palestinieni au fost uciși în confruntări cu soldații și coloniștii israelieni, iar Israelul a atacat în mod regulat zonele palestiniene de pe teritoriul pe care l-a ocupat în 1967.

Aceeași agenție de presă palestiniană care a raportat detaliile morții tânărului de 16 ani a mai spus că forțele israeliene au ucis un băiat de 10 ani într-un raid separat în Cisiordania.
Armata israeliană nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

VIDEO. Forțele israeliene au efectuat un raid în orașul Nablus din Cisiordania

Forțele israeliene au efectuat un raid în Nablus, în Cisiordania, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (18 noiembrie), provocând pagube clădirilor, potrivit rezidenților. De altfel, au existat și câteva victime.

După 18 luni de escaladare constantă a violențelor în Cisiordania, forțele israeliene au înăsprit și mai mult măsurile de reprimare de la atacul din 7 octombrie, făcând sute de arestări și efectuând raiduri regulate care au dus la ciocniri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă