1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoÎncep discuțiile între etnicii armeni din Nagorno-Karabah și Azerbaidjan

Încep discuțiile între etnicii armeni din Nagorno-Karabah și Azerbaidjan

Oficialii de la Baku au început joi (21 septembrie) discuțiile cu etnicii armeni din Nagorno-Karabah, după ce regiunea separatistă a fost forțată să se predea către Azerbaidjan, lucru ce a alimentat apelurile pentru demisia în Armenia a primului ministru Nikol Pashinyan, potrivit Reuters.

Președintele din Azerbaidjan, Ilham Aliyev, a declarat miercuri că „mâna sa de fier” a trimis ideea unei etnii armene în Karabakh direct în istorie.

Armenii din Karabakh au spus că nu au avut de ales decât să accepte termenii Azerbaidjanului, după ce armata lui Aliyev a spart liniile lor într-o ofensivă de 24 de ore.

Un reprezentant al contingentului rus de menținere a păcii din Nagorno-Karabah a fost prezent la discuțiile de joi.

VIDEO: Azerbaidjanul lovește în Karabah, în timp ce Rusia și SUA fac apel la calm

Azerbaidjanul a lovit miercuri (20 septembrie) Nagorno-Karabah, o regiune separatistă controlată de etnici armeni, în ciuda apelurilor Rusiei și Statelor Unite pentru ca ambele părți să oprească spirala războiului.

Azerbaidjanul și-a început marți operațiunea împotriva Nagorno-Karabah, după ce unele dintre trupele sale au fost ucise în ceea ce Baku a declarat că au fost atacuri din regiunea muntoasă, pe care Azerbaidjanul a blocat-o timp de nouă luni.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare marți (19 septembrie) de Artsakh Publiс TV a arătat vehicule și vitrine de magazine distruse în Stepanakert, în Nagorno-Karabah, în urma unor focuri de armă și explozii.

Nagorno-Karabah este recunoscut la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aproape 80% dintre românii aflaţi în străinătate şi-au rezervat zboruri spre România, de sărbători

Opt din zece români din Diaspora (79%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorilor de iarnă, arată...

Târg de Crăciun la Castelul Regal Săvârşin

Magia sărbătorilor de iarnă va încânta vizitatorii la Castelul Regal Săvârşin, unde va fi deschis un târg de Crăciun în perioada 15-17 decembrie, potrivit...

Schimbare în Guvern. Sunt discuții privind reorganizarea ministerelor. Se rupe Coaliția?

Guvernul discută luni o variantă privind reorganizarea ministerelor, ceea ce înseamnă că multe dintre portofolii vor dispărea. Potrivit surselor noastre ar putea fi vorba...
Ultima oră
Pe aceeași temă