16.8 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăVideoIncendiul la un hostel din Noua Zeelandă nu a fost intenționat, spune...

Incendiul la un hostel din Noua Zeelandă nu a fost intenționat, spune poliția

Poliția a declarat că incendiul de la un hostel, din Noua Zeelandă, care a ucis cel puțin șase persoane marți (16 mai) nu a fost aprins în mod deliberat, deși sunt necesare investigații suplimentare înainte ca oficialii să poată comenta despre cauza incendiului.

Poliția lucra pe ipoteza că mai puțin de 10 persoane au murit, dar că altele din clădire nu au fost încă descoperite, a declarat Dion Bennett, comandantul în funcție din districtul Wellington al poliției din Noua Zeelandă, potrivit Reuters.

Incendiul de la un hostel din Noua Zeelandă a izbucnit la ultimul etaj al Loafers Lodge, dintr-un cartier Wellington

Incendiul a izbucnit la ultimul etaj al Loafers Lodge din cartierul Wellington din Newtown, chiar după miezul nopții, a declarat poliția, provocând daune structurale majore care împiedică eforturile de recuperare.

Poliția a spus că nu va avea mai multe informații până când clădirea cu 92 de camere nu va putea intra în siguranță, ceea ce se așteaptă să se întâmple cândva miercuri (17 mai).

Șase persoane au murit în incendiul unui hotel din centrul orașului Wellington

Cel puţin șase persoane au murit marţi dimineaţă în incendiul unui hotel din centrul oraşului Wellington, a anunţat premierul neozeelandez Chris Hipkins, citat de AFP.

„Este o tragedie absolută”, a declarat Chris Hipkins, estimând că probabil bilanţul se va înrăutăţi, potrivit agerpres.ro.

Pompierii au raportat că au fost salvate 52 de persoane, dintre care unele s-au refugiat pe acoperiş.

Cutremur puternic în Noua Zeelandă

Un seism cu magnitudinea 6,9 s-a produs în regiunea Insulele Kermadec din Noua Zeelandă, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), informează Reuters.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 152 de kilometri, potrivit USGS.

Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean a estimat anterior că seismul a avut o magnitudine de 6,6 şi s-a produs la o adâncime de 183 de kilometri.

Nu a fost emisă alertă de tsunami în urma seismului, a precizat Sistemul de avertizare în caz de tsunami din Statele Unite.

VIDEO: Noua Zeelandă spune că insulele din Pacific pot lua propriile decizii cu privire la legăturile cu China

Ministrul apărării din Noua Zeelandă, Peeni Henare, a declarat că națiunile insulare din Pacific ar trebui să ia propriile decizii privind cooperarea în domeniul securității cu China, în timp ce Beijingul încearcă să stabilească legături militare mai strânse cu această regiune importantă din punct de vedere strategic.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Papa își cere scuze după ce a folosit un cuvânt insultător şi vulgar cu privire la homosexuali

După ce Papa Francisc a folosit un termen insultător și vulgar când a vorbit despre homosexualii din Biserica Catolică, acesta și-a cerut scuze. O declarație...

Concediul paternal, acordat tuturor taţilor care au calitatea de salariat

Concediul paternal se va acorda tuturor taţilor care au calitatea de salariat în baza unui contract de muncă sau a unui raport de muncă,...

Toni Greblă, AEP: Aproximativ 100 de milioane de buletine de vot, tipărite şi distribuite pentru alegerile din 9 iunie

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat marţi că aproximativ 100 de milioane de buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă