21.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeȘtirile zileiÎn fața unei iminente crize, Rishi Sunak amână planul de redresare a...

În fața unei iminente crize, Rishi Sunak amână planul de redresare a finanțelor publice

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Rishi Sunak, a amânat miercuri anunțul mult așteptat pentru planul său de redresare a finanțelor publice ale țării până pe 17 noiembrie, cu două săptămâni și jumătate mai târziu decât era programat inițial.

Ministrul de Finanțe Jeremy Hunt a anunțat amânarea într-o declarație televizată, spunând că va dura mai mult timp pentru a se asigura că noul plan ține cont de cele mai recente previziuni economice, potrivit Reuters.


Amânarea, prima decizie politică a Sunak de la preluarea funcției marți de la Liz Truss, a împins costurile împrumuturilor britanice pe piețele financiare, dar cu mult mai puțin decât s-a văzut în vânzarea de obligațiuni de panică cauzată de planul de reducere a impozitelor al lui Truss din septembrie.

Rishi Sunak amână planul său de redresare a finanțelor publice, deși există un deficit bugetar de 40 de miliarde de lire sterline


Se așteaptă ca planul să stabilească modul în care guvernul va acoperi un deficit bugetar de până la 40 de miliarde de lire sterline (46 de miliarde de dolari).

Spre deosebire de planul lui Truss de luna trecută, acesta va fi complet auditat de organul fiscal de supraveghere al Marii Britanii.

Rishi Sunak: „Voi încerca să rectific erorile făcute de predecesorul meu”

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat că va încerca să rectifice erorile făcute de predecesorul său, să restabilească încrederea în politică și să abordeze o „criză economică profundă”, dar a avertizat țara că va trebui să ia decizii dificile.

Aflat în fața noului său birou de pe Downing Street, Sunak i-a adus un „omagiu” lui Liz Truss, al cărei program economic a agitat piețele, și aproape că l-a certat pe Boris Johnson, spunând că mandatul pe care conservatorii l-au primit la alegerile din 2019, câștigate de fostul prim-ministru, nu este proprietatea unei singure persoane.

„Vreau să îi aduc un ‘omagiu’ predecesoarei mele Liz Truss … S-au făcut unele greșeli. Nu născute din rea voință sau intenții rele. Dimpotrivă, de fapt. Dar, cu toate acestea, au fost greșeli. Și am fost ales ca lider al partidului meu și prim-ministru al dumneavoastră pentru a le repara. Și voi face asta imediat. Voi plasa stabilitatea economică și încrederea în centrul agendei acestui guvern. Acest lucru va însemna că vor urma decizii dificile”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies