22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăVideoFermierii de iasomie din Egipt se luptă cu „vânturile economice” ce le...

Fermierii de iasomie din Egipt se luptă cu „vânturile economice” ce le sunt potrivnice

Fermierii de iasomie din Egipt se luptă cu provocările economice ce le sunt din ce în ce mai potrivnice și îi împiedică serios să-și revină după pandemia de COVID-19.

Satul Shubra Beloula din Delta Nilului se află în centrul industriei de iasomie din Egipt, țară care împreună cu India este unul dintre cei mai mari doi producători din lume.

Dar comerțul a fost afectat de perturbările cauzate de pandemia de COVID-19 și de războiul din Ucraina, reducând cererea și tensionând lanțurile de aprovizionare, potrivit Reuters.


Acest sat, situat în Shubra Beloula, Egipt, este centrul producției de iasomie din Egipt.
Aici comerțul a fost afectat de întreruperi, scăderea cererii și tensionarea lanțurilor de aprovizionare.

Fermierii de iasomie din Egipt, confruntați cu probleme economice serioase, se văd puși în situația de a nu-și respecta promisiunile


„ Căldura face ca particulele mici din interiorul florii să ardă și să cadă de la soare, astfel încât producția scade, deoarece petalele de flori care se confruntă cu soarele mor, doar partea din interior trăiește. Acesta este ceea ce face ca producția să scadă, spune Abdo Badr, intermediar al Jasmine.


Industria iasomiei din sat angajează aproximativ 15.000 de oameni în timpul sezonului de recoltare.


Florile sunt prelucrate pentru a extrage un concentrat cunoscut sub numele de „absolut” care este exportat în Europa și în alte părți pentru utilizare în parfumuri.

Shubra Beloula – Micul sat egiptean pe care puțini îl cunosc

Iasomia, un ingredient esențial în multe parfumuri, crește din abundență în jurul satului egiptean Shubra Beloula, care este responsabil pentru mare parte din producția mondială, notează BBC.

Când vine vorba de parfum, majoritatea oamenilor se gândesc instantaneu la branduri franceze celebre precum Chanel N°5, Miss Dior, Opium de Yves Saint Lauren și Shalimar de la Guerlain. Cu toate acestea, probabil puțini ar ști că un ingredient esențial din multe dintre aceste mărci emblematice provine dintr-un mic sat din Egipt.

Shubra Beloula El-Sakhaweya, situat la aproximativ 97 km nord de Cairo, numit pur și simplu Shubra Beloula, este responsabil pentru mai mult de jumătate din producția mondială de iasomie. Aceste flori produc un miros floral clasic feminin care se găsește în multe parfumuri, făcând iasomia o „piatră de temelie în parfumerie”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă