-0.4 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeVideoFederația de Fotbal a Spaniei a fost percheziționată în cazul luării de...

Federația de Fotbal a Spaniei a fost percheziționată în cazul luării de mită a arbitrilor

Federația de Fotbal a Spaniei a fost percheziționată de poliție, în timp ce investigațiile continuă cu privire la ceea ce un tribunal din Barcelona numește o „posibilă corupție sistemică” în cadrul comisiei de arbitraj spaniole, potrivit Reuters.

Poliția a percheziționat joi (28 septembrie) birourile comitetului spaniol de arbitraj din sediul federației de fotbal din Madrid. Face parte dintr-o anchetă privind suspiciunea de „corupție sistemică” în cadrul comisiei de arbitraj.

Procurorii au depus o plângere în martie pentru presupuse plăți de peste 7,8 milioane de dolari în 17 ani către firme deținute de Jose Maria Enriquez Negreira, vicepreședintele comisiei de arbitraj din 1993 până în 2018.

Investigația include acum și clubul de fotbal Barcelona în calitate de suspect, iar rivalii Real Madrid s-au alăturat urmăririi penale ca parte vătămată.

Judecătorul de instrucție Jaoquin Auguirre Lopez a declarat la începutul lunii septembrie că campionii din La Liga ar fi putut beneficia de pe urma mitei.

Judecătorul a adăugat mai devreme că nu au fost găsite dovezi până acum că Negreira a plătit arbitrii pentru a influența rezultatele meciurilor. Reuters nu a putut ajunge la Negreira. Federația spaniolă de fotbal nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

Barcelona a negat orice faptă greșită, spunând într-o declarație din februarie că un consultant extern a fost plătit pentru a furniza „rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist”, despre care spune că este un lucru obișnuit.

O sursă de la Barcelona a declarat pentru Reuters că de la club nu se va emite o declarație oficială, adăugând că avocații săi penali citați „s-au pregătit pentru asta din prima zi”.
Fotbalul spaniol este încă răvășit de acuzațiile de abuz sexual la adresa fostului șef al federației Luis Rubiales.

Rubiales a sărutat-o pe buze pe câștigătoarea Cupei Mondiale Jenni Hermoso în august, declanșând o furie care a umbrit în mare măsură atât triumful echipei feminine de la Sydney, cât și scandalul arbitrajului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă