10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeVideoFamilia unei bolnave de cancer vrea ostaticii acasă

Familia unei bolnave de cancer vrea ostaticii acasă

Avishay Kaminer, fratele unei bolnave de cancer în vârstă de 65 de ani, care a fost luată ostatică de Hamas, a spus că este „extrem de îngrijorat” de sănătatea surorii sale și l-a îndemnat pe premierul israelian să aducă ostaticii acasă, potrivit Reuters.

 „Cel mai puțin lucru la care mă aștept este ca țara mea, țara mea să facă tot posibilul să-mi elibereze sora și pe toți ceilalți care sunt răpiți și deținuți de Hamas”, a adăugat Kaminer.

Judith Waiss, în vârstă de 65 de ani, descrisă pe site-ul oficial al ostaticilor israelieni drept o „bunică iubitoare cu normă întreagă”, se crede că se numără printre cei luați de grupul militant Hamas din casa ei din Kibbutz Be’eri – o comunitate de fermieri, lângă granița Israelului cu Gaza.

Se crede că soțul ei a fost ucis pe 7 octombrie când Hamas a atacat sudul Israelului.

VIDEO. Ostaticii eliberați de Hamas, în stare bună

Un spital din Tel Aviv a publicat marți (24 octombrie) primele fotografii ale lui Yocheved Lifshitz, în vârstă de 85 de ani, care a fost eliberată din captivitatea Hamas în cursul nopții, împreună cu Nurit Cooper, în vârstă de 79 de ani, iar cele două femei în vârstă sunt în “stare bună”.

Militanții palestinieni au declarat că le-au eliberat pe Lifshitz și Cooper din motive de sănătate, după ce le-au luat ostatice, împreună cu alte peste 200 de persoane, în timpul unui raid armat din 7 octombrie în Israel, în timpul căruia militanții au ucis 1.400 de persoane.

Lifshitz este o activistă pentru pace care, împreună cu soțul ei, i-a ajutat ani de zile pe palestinienii bolnavi din Gaza să ajungă la spital, a declarat luni (23 octombrie) nepotul ei pentru Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă