27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăVideoDrumurile se transformă în râuri în Beijing după taifun

Drumurile se transformă în râuri în Beijing după taifun

Drumurile s-au transformat în râuri, în Beijing, imediat după taifun și au făcut ca orașul din China să fie de nerecunoscut.

În suburbiile de vest ale Beijingului, mașinile au fost măturate luni (31 iulie), în timp ce ploile necruțătoare din weekend au continuat, ucigând cel puțin două persoane și prinzând sute de persoane ca într-o capcană, potrivit Reuters.

În unele suburbii ale Beijingului, drumurile au devenit râuri ce au curgere rapidă.

Aceasta a fost scena duminică în orașul Wu’an, după o ploaie necruțătoare din weekend.

Bărbatul blocat în mașina sa, pe timp de inundații, a fost salvat de pompieri. Sute de drumuri au fost inundate în capitala țării.

Postările de pe rețelele de socializare au arătat cum mașini plutitoare și semne rutiere în districtul Mentougou sunt trase de torenți care se mișcă rapid.

Acest lucru, deoarece rămășițele taifunului Doksuri au aruncat în orașul ce are aproape 22 de milioane de locutitori ploi record. Două cadavre au fost găsite într-un râu, în timpul unei patrule de urgență în Mentougou. Asta în timp ce salvatorii au scos din apă sute de oameni, în siguranță, în alte părți ale orașului. Cel puțin două persoane au fost ucise și sute prinse în capcană, în ciuda unei evacuări de peste noapte a zeci de mii de persoane din casele lor.

Acest drum de munte, din provincia Gansu, din nordul Chinei, s-a prăbușit în timp ce inundațiile l-au măturat.

Personalul de urgență a creat un pod de frânghie pentru a evacua doi muncitori prinși.

Un alt drum dintr-un sat din districtul Fangshan s-a prăbușit pe fondul precipitațiilor record.

Sute de mii de oameni au fost alungați din casele lor din provincia sudică Fujian.

Precipitațiile medii în Beijing au atins șapte centimetri între noaptea de sâmbătă și luni după-amiaza.

Precipitațiile maxime înregistrate la o stație meteo din Mentougou au atins 23 de inci, potrivit presei de stat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

E OFICIAL! Xavi, OUT de la FC Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a anunțat astăzi despărțirea de tehnicianul spaniol Xavi Hernandez, care nu va mai continua la formația blaugrana din sezonul următor. „Preşedintele...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă