9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoDeplasarea înrăutățește starea de sănătate a adolescentului din Gaza cu boala oaselor...

Deplasarea înrăutățește starea de sănătate a adolescentului din Gaza cu boala oaselor fragile

Deplasarea familiei lui Zakaria Shada în Gaza agravează starea adolescentului care trăiește cu boala oaselor fragile, potrivit Reuters.

Starea lui înseamnă mai puțină imunitate și mai multă răceală, a spus tânărul de 13 ani și tatăl său Zaher Shada, vorbind din apropierea unui cort pe care familia îl construia în Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, marți (5 decembrie).

Familia a fugit mai întâi din casa lor, din tabăra de refugiați Al-Shati, cunoscută și sub numele de Beach, în orașul Gaza, și s-a îndreptat spre Khan Younis, de unde a trebuit să se mute din nou la Rafah la ordinul armatei israeliene.

„Am încercat, pe cât de mult puteam, să locuiesc singur într-o cameră sau într-un cort… E adevărat, este frig, dar este mai ușor decât să stau într-o școală sau într-un adăpost unde [arătând spre Zakaria] poate să se îmbolnăvească. Dacă se infectează, va trebui să-i luăm tratament”, a explicat Zaher, tatăl Zakariei.

„ Sperăm să ne întoarcem acasă, în loc să rămânem pe străzi. Sperăm că acest război să se termine definitiv, dacă Dumnezeu vrea”, a transmis dorința lui Zakaria, în vârstă de 13 ani.

Osteoporoza – Cum ne protejăm oasele pe măsură ce îmbătrânim?

În ziua de azi, foarte mulți oameni cu vârsta peste 60 de ani suferă de osteoporoză. Această tulburare osoasă metabolică se caracterizează prin scăderea progresivă a masei osoase și a calității oaselor. În timp, asta face ca oasele să fie fragile și riscul de fracturi să crească. Nutriția poate ajuta în prevenirea și tratamentul osteoporozei la vârstnici.

Supraponderabilitatea poate fi dăunătoare sănătății oaselor
În prezent, statisticile arată că osteoporoza afectează mai mult de 200 de milioane de oameni din lume. Cercetătorii au arătat prin studiile lor efectele pe care le are obezitatea și supraponderabilitatea asupra sănătății generale a organismului. Ei au spus că obezitatea este un factor de risc pentru diabet, boli de inimă și osteoporoză. Cercetătorii sugerează că supraponderabilitatea poate fi dăunătoare sănătății oaselor și ar putea duce la distrugerea acestora cu 8-9%.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...
Ultima oră
Pe aceeași temă