14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăVideoConsiliul de Securitate al ONU condamnă atacurile Rusiei asupra Ucrainei

Consiliul de Securitate al ONU condamnă atacurile Rusiei asupra Ucrainei

Consiliul de Securitate al ONU, de vineri (29 decembrie), a condamnat atacurile masive ale Rusiei cu rachete și drone împotriva Ucrainei, după ce Kievul și susținătorii săi au cerut o reuniune urgentă a organismului format din 15 membri pentru a aborda atacurile, potrivit Reuters.

Rusia a atras critici aspre la Consiliul de Securitate al ONU vineri (29 decembrie) pentru lansarea de atacuri masive cu rachete și drone împotriva Ucrainei …după ce Kievul a cerut o întâlnire urgentă pentru a aborda loviturile.

Ei au ucis cel puțin 31 de civili și au rănit alți peste 160 în cele mai mari atacuri aeriene de la începutul războiului, în februarie 2022, potrivit oficialilor.

Polonia a spus că o rachetă rusă părea să fi zburat în spațiul său aerian înainte de a se întoarce în Ucraina.

Secretarul general adjunct al ONU, Khaled Khiari:

„ Domnule președinte, în mod tragic, 2023 se încheie așa cum a început, cu violențe devastatoare împotriva poporului ucrainean. Încă o dată, ucrainenii sunt nevoiți să-și petreacă vacanțele căutând adăpost, curățând dărâmăturile și îngropând morții în mijlocul temperaturilor înghețate”.

Majoritatea membrilor consiliului, inclusiv Statele Unite, Franța și Marea Britanie, au condamnat atacurile asupra Ucrainei.

China nu a condamnat atacurile și a cerut o „soluție politică a războiului din Ucraina.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a declarat într-un răspuns îndelungat că Rusia a lansat atacuri numai asupra infrastructurii militare din Ucraina. El a adăugat că sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei sunt responsabile pentru victimele civile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Elefantul PSDNL s-a întos brusc în magazinul cu democrația de porțelan și a făcut țăndări Constituția

Ilustrație: Marian Avramescu Elefantul PSDNL a intrat în democrația românească de porțelan și s-a întors brusc, făcând cioburi constituția, dar lăsând mult loc pentru...

Societatea civilă și exprimarea ei

Provocările la adresa democrației sporesc în ultima vreme. Ele vin, în cele din urmă, din slăbirea societăților civile. Stingerea vocilor civice se observă direct sau...

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...
Ultima oră
Pe aceeași temă