8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoCo-fondatoarea Pussy Riot: „Vom duce mai departe torța lui Navalny”

Co-fondatoarea Pussy Riot: „Vom duce mai departe torța lui Navalny”

Nadya Tolokonnikova, co-fondatorul grupului feminist de opoziție Pussy Riot și o prietenă a regretatului lider al opoziției ruse, Alexei Navalny, a spus că moartea acestuia i-a dat un nou simț al responsabilității, în timp ce s-a alăturat celebrităților și politicienilor la o gală de caritate la Berlin, luni (19 februarie), potrivit Reuters.

Gala Cinema for Peace, organizată în paralel cu Festivalul anual de film de la Berlin, a fost prezentă de celebrele de la Hollywood, Sharon Stone și Helen Mirren, precum și de regizori și de activiști.

Tolokonnikova, care a făcut parte din acțiunea din 2020 a Cinema for Peace de a-l aduce pe Navalny în Germania pentru tratament după ce a fost otrăvit, a spus că acea zi a fost „o zi foarte întunecată pentru ea”, dar că ea crede că Navalny ar dori ca ea să continue să lupte.

Tolokonnikova a fost desemnată „agent străin” de Rusia în 2021.

UPDATE: Şi a doua membră a Pussy Riot a fost eliberată

UPDATE: Cea de-a doua membră a grupului contestatar rus Pussy Riot, Nadjda Tolokonnikova, deţinută la Krasnoiarsk (Siberia) a fost eliberată luni după ce a fost amnistiată, potrivit contului de Twitter al soţului ei, Piotr Verzilov, relatează AFP, citată de Mediafax.

“Nadia este în libertate”, anunţă contul grupului Voina, care publică o fotografie cu tânăra înconjurată de jurnalişti. Tolokonnikova, în vârstă de 24 de ani, a părăsit spitalul penitenciarului în care îşi ispăşea pedeapsa şi a fost întâmpinată de soţul ei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă