7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeVideoCe au spus argentinienii despre noul lor președinte ales?

Ce au spus argentinienii despre noul lor președinte ales?

Argentinienii au sperat într-o schimbare pozitivă, în națiunea devastată de inflație, în urma alegerii ca președinte a libertarianului de dreapta Javier Milei, potrivit Reuters.

 „ Sper că totul va fi mai bine și că va fi mai multă pace în guvern, iar guvernele nu își vor umple buzunarele cu bani, în timp ce restul oamenilor rămân la fel.”

Milei a obținut aproximativ 56% din voturi față de doar peste 44% obținute de ministrul Economiei Sergio Massa.

„ Între cele două opțiuni, cred că cea mai bună a fost el. Nu mi-a plăcut Massa pentru că, în calitate de ministru al economiei, aflat la putere, făcea lucrurile greșit și nu putea aduce nicio schimbare. Milei vine din afară, așa că m-a convins mai mult.”

„ Adevărul este că este un mare mister. Eu personal nu l-am votat pentru că am simțit că a fost ca un salt în gol. Dacă Dumnezeu vrea să ne surprindă, dar mi-e puțin frică de Macri, care este în spatele lui. Sper că oamenii nu au greșit, dar trebuie să respectăm ceea ce a decis majoritatea.”

VIDEO. Klaus Iohannis, primit de omologul din Argentina. „Potenţialul economic al cooperării noastre este foarte consistent”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, cu omologul argentinian, Alberto Fernandez. Cei doi au agreat dinamizarea dialogului politico-diplomatic şi intensificarea cooperării în mai multe domenii, respectiv protecţia mediului şi schimbările climatice, educaţia, cercetarea şi inovarea, digitalizarea, agricultura, energia verde, energia nucleară, cultura şi turismul.

„Am convenit cu preşedintele Fernandez dinamizarea dialogului politico-diplomatic, precum şi intensificarea contactelor între ministerele noastre de linie şi agenţiile guvernamentale specializate. Agenda noastră bilaterală trebuie să se orienteze spre proiecte comune şi cooperare de durată între autorităţi”, a spus şeful statului, la Palatul prezidenţial Casa Rosada, după întrevederea cu omologul argentinian, conform Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cherecheș, prins în Germania. Cum arată primarul de Baia Mare, după ce s-a lovit, încercând să scape

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară,...

Comisia juridică din Senat, pentru ridicarea imunității lui Cîțu

Comisia juridică a Senatului a acordat, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă