10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoCasele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după...

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe case avariate și expuse riscului de a se prăbuși, potrivit Reuters.

O localnică a declarat pentru Reuters că marți seara (20 februarie) râul Irpavi a început să înghită cei 82 de picioare (25 de metri) care separă casa ei de patul de apă, distrugându-i casa și ținându-și familia în veghe pe tot parcursul nopții.

Mai multe clădiri din zonă sunt încă expuse riscului de a fi măturate de ape. Autoritățile au mobilizat muncitori și mașini grele în diferite zone din La Paz pentru a efectua lucrări de atenuare și de urgență.

Serviciul Național de Meteorologie și Hidrologie din Bolivia (Senamhi) a declarat că, în februarie 2024, precipitațiile acumulate au ajuns la 5,5 inci (140,4 milimetri) și au depășit precipitațiile normale acumulate de 18,5 galoane pe yard pătrat (83,8 litri pe metru pătrat).

VIDEO. Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren

Vineri (16 februarie), locuitorii din La Paz s-au străduit să își salveze bunurile dintr-un cartier parțial evacuat. Ploile abundente au dus la prăbușirea caselor, la umflarea râurilor și la alunecări de teren.

În cartierul Bajo San Isidro, Juan Bustamante a răscolit printre dărâmăturile casei sale prăbușite, căutând orice bun rămas. Ploaia necruțătoare de luni și marți a măturat casa pe care el și fratele său o construiseră cu greu.

În același cartier, alte șapte case au fost evacuate din cauza riscului de prăbușire, în timp ce muncitorii administrației locale reparau fisurile din drumuri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă