5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăVideoCapitala Arabiei Saudite va găzdui târgul mondial Expo 2030

Capitala Arabiei Saudite va găzdui târgul mondial Expo 2030

Capitala Arabiei Saudite, Riad, a câștigat dreptul de a găzdui târgul mondial Expo 2030, au arătat rezultatele votului de marți, într-o altă victorie diplomatică pentru o țară din Golf, după Cupa Mondială de fotbal de anul trecut din Qatar, potrivit Reuters.

„Suntem extrem de mândri”, a declarat ministrul saudit de externe Faisal bin Farhan Al Saud.

Busan din Coreea de Sud și Roma din Italia au fost și ele în cursa pentru a găzdui târgul mondial, un eveniment cincinal care atrage milioane de vizitatori și investiții de miliarde de dolari.

Riad a câștigat cu 119 voturi, Busan având 29 și Roma având 17, au arătat rezultatele a 182 de membri ai Bureau International des Expositions (BIE) din Paris. Arabia Saudită trebuia să adune două treimi din voturi pentru a câștiga din primul tur.

În capitala Riad, unii cetățeni s-au adunat pentru a urmări focurile de artificii pentru a sărbători victoria. „Suntem cu toții fericiți”, a spus cetățeanul Mahmoud Al Shamari.

Victoria este cireașa de pe tort pentru programul ambițios Vision 2030 al domnitorului de facto, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, care își propune să îndepărteze țara de dependența ei de petrol.

Criticii spun că Prințul Mohammed vrea să folosească evenimentul pentru a îmbunătăți imaginea țării sale după uciderea în 2018 a proeminentului jurnalist saudit Jamal Khashoggi, despre care liderii occidentali cred că a fost comandată de prințul moștenitor.

Miniștrii Mediului din UE încearcă să cadă de acord asupra regulamentului pentru refacerea naturii

Miniştrii Mediului din Uniunea Europeană se reunesc astăzi la lucrările Consiliului Mediu şi vor încerca să ajungă la o abordare generală cu privire la o propunere de regulament privind refacerea naturii.

La reuniunea ce va avea loc la Luxemburg vor participa, din partea României, ministrul Mediului, Mircea Fechet, şi secretarul de stat pentru afaceri europene, Ionuţ Sorin Banciu.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul Consiliului Europei, propunerea de regulament privind refacerea naturii vizează refacerea ecosistemelor, a habitatelor şi a speciilor din zonele terestre şi maritime ale UE. Aceasta solicită statelor membre să stabilească măsuri de refacere care să acopere cel puţin 20% din zonele terestre şi maritime ale UE până în 2030 şi, în cele din urmă, toate ecosistemele care au nevoie de refacere până în 2050.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...
Ultima oră
Pe aceeași temă