4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăVideoBlinken: Crearea unei căi către un stat palestinian „cea mai bună cale”...

Blinken: Crearea unei căi către un stat palestinian „cea mai bună cale” de a izola Iranul

Găsirea unei căi către un stat palestinian este cea mai bună modalitate de a stabiliza regiunea mai largă și de a izola Iranul și împuterniciții săi, a declarat joi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în timp ce a încheiat un tur frenetic regional asupra războiului din Gaza, la Cairo, potrivit Reuters.

Făcând naveta între Israel și statele arabe, Blinken a făcut eforturi pentru a găsi o cale înainte de vărsarea de sânge din Gaza, chiar dacă conflictul amenință să se extindă și mai mult în Liban, Irak și pe căile maritime din Marea Roșie.

Adresându-se reporterilor, după întâlnirea cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, Blinken a spus că regiunea se confruntă cu două căi, prima dintre acestea ar vedea „Israelul integrat, cu asigurări de securitate și angajamente din partea țărilor regionale și, de asemenea, din partea Statelor Unite, și un stat palestinian – prin cel puțin o cale pentru a ajunge la acea stare”.

VIDEO. Blinken se întâlnește cu președintele palestinian în Cisiordania

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit miercuri cu președintele Autorității Palestiniene (AP), Mahmoud Abbas, în Cisiordania ocupată de Israel, după ce a făcut presiuni asupra liderilor israelieni pentru a oferi o cale către un stat palestinian.

Blinken a traversat punctele de control israeliene pentru a ajunge la Ramallah, capitala palestiniană de facto, potrivit reporterilor de la Pool care au călătorit cu înaltul diplomat american.

Vizita a avut loc la o zi după discuțiile de marți cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și cabinetul său de război despre războiul Israelului cu Hamas, tensiunile regionale și viitorul conflictului israeliano-palestinian.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă