10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoBiden: Congresul „abia așteaptă” să aprobe finanțarea Ucrainei

Biden: Congresul „abia așteaptă” să aprobe finanțarea Ucrainei

Joe Biden spune că SUA, prin Congresul său, este gata să continue finanțarea militară a Ucrainei în războiul cu Rusia, ce ține din februarie 2022, potrivit Reuters.

Președintele american Joe Biden a cerut republicanilor o nouă infuzie de ajutor militar pentru Ucraina, miercuri (6 decembrie), avertizând că o victorie a Rusiei asupra Ucrainei va lăsa Moscova în poziție de a ataca aliații NATO.

 „Nu îl putem lăsa pe Putin să câștige”, a spus Biden.

Biden a vorbit în timp ce Statele Unite plănuiau să anunţe un ajutor suplimentar Ucrainei în valoare de 175 de milioane de dolari din scăderea ofertei sale de bani pentru Kiev.

Casa Albă a avertizat săptămâna aceasta că SUA este în criză de timp și de bani pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia Rusiei.

Până la jumătatea lunii noiembrie, Departamentul de Apărare al SUA a folosit 97% din fondurile suplimentare primite de 62,3 miliarde de dolari, iar Departamentul de Stat a folosit toate fondurile de asistență militară de 4,7 miliarde de dolari care i-au fost alocate, a declarat săptămâna aceasta directorul de buget al SUA, Shalanda Young.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rezultatele simulării Evaluării Naționale

Ministerul Educației (ME) a centralizat rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale din...

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...

O nouă piață foarte mare de desfacere pentru România

Autorităţile române vin cu vești foarte bune pentru crescătorii de ovine din România, care vor avea foarte curând o nouă piață de desfacere....
Ultima oră
Pe aceeași temă