1.5 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeVideoAutoritățile lansează un avertisment în timp ce smogul cuprinde capitala Beijing

Autoritățile lansează un avertisment în timp ce smogul cuprinde capitala Beijing

Smogul intens a cuprins capitala chineză Beijing, miercuri (1 noiembrie), la o zi după ce autoritățile au emis cele mai mari avertismente de ceață, în marile orașe din nord, și au avertizat publicul că vizibilitatea ar putea scădea la mai puțin de 50 de metri (164 de picioare), potrivit Reuters.

Beijingul a anunțat marți (31 octombrie) că va implementa măsuri de control ale traficului dacă capitala va activa cea mai mare avertizare privind poluarea aerului.

Experții au spus despre curenții slabi de aer rece de la polul nord că au fost un factor cheie din spatele vremii neobișnuite.

Pe măsură ce nivelurile de poluare a aerului în zona extinsă Beijing-Tianjin-Hebei și în partea de nord a provinciei Henan au atins moderat până la sever, experții în controlul poluării au spus că activitățile industriale crescute, camioanele grele și incendiile de recolte au contribuit la ceață, a informat presa de stat CCTV.

Activităţile în aer liber ale şcolilor din Beijing, suspendate din cauza poluării

Şcolile din capitala Chinei vor suspenda toate activităţile în aer liber, pentru trei zile, din cauza emiterii unui nou cod portocaliu de poluare a aerului, emis de autorităţi, informează France Press, citat de Agerpres.

Decizia autorităţilor vine la o săptămână după apariţia unui strat de ceaţă densă albă poluantă, impregnată cu un miros înţepător de cărbune, care a înnecat Beijingul şi a limitat foarte mult vizibilitatea.

Densitatea de particule de 2,5 microni în diametru (PM 2,5), deosebit de periculoase pentru sănătate, a atins luni și marți peste 600 de micrograme pe metru cub, potrivit nivelurilor de referință măsurate de Ambasada SUA din Beijing. Organizația Mondială a Sănătații (OMS) recomandă un plafon mediu de numai 25 micrograme în douăzeci și patru de ore.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă