10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAustralia îndeamnă cetățenii să părăsească imediat Ucraina

Australia îndeamnă cetățenii să părăsească imediat Ucraina

Cetăţenii australieni din Ucraina ar trebui să părăsească ţara cât mai curând posibil, deoarece situaţia acolo este din ce în ce mai periculoasă, a declarat sâmbătă premierul Scott Morrison.

„Sfatul nostru este clar: Părăsiți Ucraina cât mai repede”, a declarat Morrison.

Ministerul de Externe al Noii Zeelande a îndemnat toți neozeelandezii din Ucraina să plece imediat, ca răspuns la tensiunile crescute dintre Rusia și Ucraina.

„Aotearoa Noua Zeelandă nu are reprezentanță diplomatică în Ucraina, iar capacitatea guvernului de a oferi asistență consulară neozeelandezilor din Ucraina este, prin urmare, foarte limitată”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Avertismentul a venit după ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken, care a părăsit Australia sâmbătă, a declarat că Rusia poate lansa un război, iar Washingtonul și alte țări și-au îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

la ce se vede în jurul ne cam este teamă

Privim peste umăr. Nu ne urmărește, de fapt, nimeni. Poate doar senzația că, totuși, acolo, în spatele nostru, e cineva. S-ar putea să...

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...

la ce se vede în jurul ne cam este teamă

Privim peste umăr. Nu ne urmărește, de fapt, nimeni. Poate doar senzația că, totuși, acolo, în spatele nostru, e cineva. S-ar putea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă