1.5 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeVideoAtleții ruși vor concura ca neutri la Jocurile Paralimpice de la Paris

Atleții ruși vor concura ca neutri la Jocurile Paralimpice de la Paris

Sportivii ruși și belarusi vor concura ca neutri la Jocurile Paralimpice de la Paris de anul viitor, după ce Comitetul Paralimpic Internațional a votat împotriva menținerii unei interdicții complete a celor două țări, impusă după invazia Ucrainei din 2022, potrivit Reuters.

Atleții ruși și belarusi vor concura ca neutri la Jocurile Paralimpice de la Paris de anul viitor.

Asta după ce Comitetul Paralimpic Internațional, IPC, a votat împotriva menținerii unei interdicții complete a celor două țări, impusă după invazia Ucrainei din 2022.

A concura sub stindardul neutru înseamnă a rămâne fără echipă națională sau embleme, steaguri și imnuri.

Mișcarea a fost criticată de un oficial ucrainean pe rețelele de socializare, care a spus că decizia nu va face decât să încurajeze Rusia.

Mișcarea Global Athlete condusă de sportivi internaționali și-a exprimat și ea dezamăgirea.

Dorea ca interdicția IPC asupra Rusiei să continue la Paris.

Comitetul Internațional Olimpic, CIO, va lua decizia dacă Rusia și Belarus vor avea voie să concureze la Paris în aproximativ două săptămâni.

CIO nu a sancționat Comitetul Olimpic din Rusia sau Belarus sau membrii ruși ai CIO, dar a interzis sportivii după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care Moscova o numește o operațiune militară specială.

În martie, CIO a emis un set de recomandări pentru federațiile sportive internaționale pentru a permite sportivilor ruși și belarusi să se întoarcă.

CIO a spus că sportivii nu ar trebui să fie pedepsiți pentru acțiunile guvernelor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă