18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăVideoArmata pakistaneză a fost desfășurată pentru a opri protestele violente

Armata pakistaneză a fost desfășurată pentru a opri protestele violente

Guvernul a desfășurat miercuri armata pentru a opri protestele violente din Pakistan, care au izbucnit în toată țara, și au provocat moartea unui număr mare de persoane, de la arestarea fostului lider Imran Khan.

Prim-ministrul Shehbaz Sharif i-a avertizat miercuri pe protestatari că răspunsul guvernului la tulburări va fi dat „cu mână de fier”, potrivit Reuters.

Cel puțin cinci persoane au murit în ciocniri violente între protestatari și poliție, ceea ce dă o lovitură stabilității Pakistanului.

Aceste lucruri se întâmplă, în timp ce țara suferă o criză economică severă și se confruntă cu o întârziere a unui plan de salvare al Fondului Monetar Internațional, care durează din noiembrie.

Susținătorii lui Khan au luat cu asalt clădirile guvernamentale, după arestarea fostului prim-ministru într-un caz de fraudă funciară, marți.

Armata a fost adusă pentru a opri protestele violente din Pakistan, în timp ce fostul premier Imran Khan este în custodia organismului pakistanez împotriva corupției

Alte clădiri și bunuri ale statului au fost, de asemenea, atacate și incendiate de protestatari, intensificând tensiunile dintre Khan și armată.

Pe măsură ce protestele continuă, fosta vedetă internațională de cricket, devenită politician, se află acum în custodia organismului pakistanez împotriva corupției, timp de opt zile, pentru a fi interogată în continuare, potrivit unui consilier guvernamental.

Dacă va fi condamnat, Khan va fi descalificat de la orice candidatură, posibil pe viață.

În Pakistan urmează să aibă loc alegeri, mai târziu în acest an.

Haos în Pakistan după arestarea târzie a fostului premier Imran Khan

Autoritățile s-au confruntat miercuri (10 mai) cu consecințele protestelor din Pakistan care au izbucnit în toată țara după arestarea fostului său premier Imran Khan, cu o zi înainte, potrivit Reuters.

În diferite orașe, inclusiv în orașul natal al lui Khan, Lahore, clădirile au fost arse, iar resturile, inclusiv vehiculele carbonizate, au blocat drumurile, perturbând traficul.

Urmările protestelor din Pakistan, după arestarea fostului premier Imran Khan au fost generate de atitudinea partidului acestuia care le-a cerut

Partidul fostului prim-ministru din Pakistan, Tehreek-e-Insaf (PTI), a cerut marți (9 mai) proteste la nivel național, la câteva ore după ce agenția pakistaneză anticorupție l-a arestat pe Khan la Înalta Curte din Islamabad, determinând sute de susținători ai lui Khan să blocheze străzile și autostrăzile importante.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat miercuri pentru Reuters că Imran Khan nu va fi adus la tribunal și audierea sa programată va avea loc la locul în care este ținut sub custodie în zona liniilor de poliție din Islamabad.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă...

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă