4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăVideoArgentinienii intră în grevă împotriva politicilor de austeritate ale lui Milei

Argentinienii intră în grevă împotriva politicilor de austeritate ale lui Milei

Cel mai mare sindicat din Argentina a început miercuri (24 ianuarie) o grevă de 12 ore, cu zeci de mii de muncitori care au manifestat în inima orașului Buenos Aires împotriva măsurilor dure de austeritate economică și a reformelor noului președinte libertarian Javier Milei, potrivit Reuters.

Acțiunea, care lovește în sectoare, de la transport până la bănci, este cea mai mare demonstrație de opoziție față de planurile lui Milei de reducere a cheltuielilor și privatizare de la preluarea mandatului luna trecută, angajându-se să repare o economie care scădea din cauza inflației de 211% și a datoriilor paralizante.

Greva a fost coordonată de puternicul sindicat-umbrelă Confederația Generală a Muncii (CGT) și vine pe fondul unei examinări majore a celor două impulsuri majore de reformă ale lui Milei: un proiect de lege „omnibus” care trece prin Congres și un „mega-decret” de dereglementare a economiei.

Chiar dacă grevele, care au început la prânz, ora locală, au afectat transportul, băncile, spitalele și serviciile publice, guvernul lui Milei a promis să se mențină la planurile sale de reformă.

Milei, un economist și fost expert TV care a obținut anul trecut o victorie șoc a alegerilor, echilibrează și stabilizează economia țării sud-americane și vrea reducerea deficitului fiscal profund cu o inflație de trei cifre și cu două cincimi din populație trăind în sărăcie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Macron are intenția să ajungă în Ucraina până la jumaătatea lui martie

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, "are toată intenţia de a merge în Ucraina până la jumătatea lui martie", a subliniat luni anturajul său, după ce...

Economia Germaniei va continua să scadă în 2024

Veste proastă pentru Europa: Economia Germaniei va continua să scadă în 2024. „Incertitudinea privind politica climatică rămâne ridicată”, anunță Banca centrală a Germaniei, potrivit...

Nicușor Dan s-a decis: va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei pentru a câştiga şi că...
Ultima oră
Pe aceeași temă