4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoAnti-rasiștii lovesc blackface în paradele Nopții celor Trei Regi din Spania

Anti-rasiștii lovesc blackface în paradele Nopții celor Trei Regi din Spania

Activiștii împotriva rasismului din Spania au cerut interzicerea utilizării pe scară largă a feței negre în timpul festivităților tradiționale ale Nopții celor Trei Regi, care au loc pe 5 ianuarie, potrivit Reuters.

Sărbătorile tradiționale dedicate Nopții celor Trei Regi din Spania provoacă apeluri din partea activiștilor anti-rasism, dorind interzicerea utilizării pe scară largă a „blackface”.

„ Această tradiție, în ochii diversității din această țară, este absolut nefastă pentru copiii noștri rasializați care s-au născut în această țară și care au nevoie ca puterea lor să fie întărită. Ceea ce face acest obicei este să-i lipsească de putere”, spune un activist din Alcoy, Spania.

Paradele de Bobotează îi înfățișează pe cei trei regi biblici care i-au adus daruri lui Isus.

Regele Balthazar, descris în textele creștine timpurii ca fiind un african, are fața vopsită în negru cu buze roșii. În orașul din estul țării, Alcoy, regii sunt asistați de aproximativ 300 de paji având și ei fața neagră.

 „Ei bine, într-adevăr, controversa vine din străinătate pentru că printre locuitorii din Alcoy nu există controverse, având în vedere că pajii reprezintă o ființă magică și nu au nicio legătură cu niciun aspect rasial”, transmite o pagină regală neidentificată.

 „Oricât de mult insistă oamenii că nu are nimic de-a face cu rasismul, are de-a face cu rasismul, pentru că pielea noastră nu este divertisment”, spune Rita Bosaho, politician și activist spaniol.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Egalității din Spania nu a fost disponibil pentru comentarii, iar Autoritatea locală din Alcoy a refuzat să fie intervievată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă