17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAngajata televiziunii ruse care a protestat în martie a sosit în instanță...

Angajata televiziunii ruse care a protestat în martie a sosit în instanță după protest

Angajata televiziunii ruse care a protestat în martie în timpul unei emisiuni a sosit în instanță după acel protest.

Fosta lucrătoare rusă în mass-media, Marina Ovsyannikova, care a organizat un protest împotriva conflictului din Ucraina la televiziunea de stat în direct în martie și este acuzată că „discreditează armata rusă”, a ajuns joi (28 iulie) la un tribunal de la Moscova.

Angajata televiziunii ruse a ajuns în instanță după acel protest după ce a denunțat invazia Rusiei în Ucraina

Ovsyannikova a câștigat notorietate în martie după ce a intrat în studioul TV al angajatorului ei de atunci pentru a denunța acțiunea militară a Moscovei în Ucraina în timpul unui buletin de știri în direct, potrivit Reuters.

Ea a fost amendată după ce a fost găsită vinovată de încălcarea legilor rusești privind protestele.

Publicația media germană Welt a angajat-o pe Ovsyannikova pe postul de corespondent în aprilie.

Ea s-a întors în Rusia în iulie, scriind pe Facebook că a fost forțată să se întoarcă pentru a-și apăra drepturile părintești în instanță împotriva soțului ei.

Femeia care a protestat la televiziunea rusă, mesaj după ce a fost amendată: „Sper că nu a fost în zadar”

Femeia care a protestat în direct la televiziunea rusă, cu o pancartă pe care scris „Nu Război” Marina Ovsyannikova, a declarat miercuri (16 martie) pentru Reuters că speră că protestul ei împotriva războiului din Ucraina nu a fost în zadar și că rușii își vor deschide ochii asupra propagandei.

În primul ei interviu de televiziune de la protestul ei extraordinar la Channel One de luni (16 martie) seara, Ovsyannikova a spus că nu are de gând să fugă din Rusia și că speră că nu va fi acuzată penal.

Ea a adăugat că este îngrijorată pentru siguranța ei. În urma gestului ei, a fost amendată cu 30.000 de ruble (280 de dolari) marți (15 martie) la ore după ce Kremlinul a denunțat actul ei de protest drept „huliganism”.

Reuters a înaintat o cerere scrisă Ministerului de Interne, solicitând comentarii suplimentare cu privire la cazul ei și dacă procedurile legale sunt acum închise.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă