26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăVideoAgenția spațială indiană a lansat imagini de pe suprafața lunară

Agenția spațială indiană a lansat imagini de pe suprafața lunară

Agenția spațială indiană a lansat luni (28 august) noi imagini cu cele mai recente descoperiri ale roverului „Pragyaan” al navei Chandrayaan-3, pe suprafața polului sud lunar, potrivit Reuters.

Organizația Indiană de Cercetare Spațială (ISRO) a spus că roverul a fost martor la un crater care avea un diametru de 13 picioare (4 metri).

Rover-ul, comandat de ISRO să retragă calea, se îndreaptă acum „în siguranță pe o nouă cale”, a spus agenția.

Nava spațială a aterizat la polul sudic neexplorat al Lunii, pe 23 august, făcând India prima țară care a realizat această performanță la doar câteva zile după ce Luna-25 al Rusiei a eșuat într-o misiune similară.

Misiunea a fost dotată cu mai multe experimente in situ, dintre care citirile termice ale suprafeței lunare au fost deja trimise către ISRO.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă