0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeTimpul LiberWeekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică pentru...

Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică pentru Copii

Luna septembrie continuă cu un record pentru instituția din Calea Giulești nr. 16: 14 spectacole susținute pe patru scene, un târg în aer liber pentru întreaga familie, precum și activitățile deja consacrate pentru OCC: Aventura Parc, Escape Room și Atelierele „Micul Artist”.

Sala Mare găzduiește ultimele trei reprezentații din acest an ale celei mai noi producții de musical din repertoriu: „Annie Jr.”, spectacol realizat de Antoaneta Cojocaru, sub licență internațională, avându-i în distribuție pe absolvenții primei generații a programului School of Musical. Cu îndrăzneală și energie pozitivă, micuța orfană Annie încântă cu farmecul ei pe toată lumea, în ciuda situației sale materiale nefericite. Ea se încăpățânează să-și găsească părinții, care au abandonat-o cu ani în urmă la orfelinatul condus de o femeie rea, Domnișoara Hannigan. Annie reușește în final să strice planurile Domnișoarei Hannigan și-și găsește o nouă familie alături de miliardarul Oliver Warbucks, asistenta lui personală, Grace Farrell, și simpaticul câine Sandy. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Salonul Mozart este scena pe care se desfășoară „Anotimpurile lui Vivaldi”, un ciclu de concerte pentru vioară și orchestră de coarde, explicate de dirijorii Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie pe înțelesul copiilor. Biletele pentru această lună s-au epuizat, dar următoarele reprezentații sunt programate în lunile octombrie și noiembrie ale anului 2023.

În Sala UnderGrant revine „Heidi”, un musical de Andrei Neamțu și Claudia Ciobanu, despre o fetiță care vede tot ce e bun în oameni, iubește natura și animalele, vrea să descopere cât mai multe lucruri, dar mai presus de toate reușește să-i ajute pe toți cei din jurul său să-și găsească menirea. Întâlnirea cu Heidi și încercările prin care trebuie să treacă este o experiență unică, de văzut doar la Opera Comică pentru Copii. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

În mod deosebit, Căsuța din Copac este scena în aer liber pe care se joacă în premieră un spectacol captivant, produs de platforma AMteatru și intitulat „Prințesa și Magicianul”. Realizat de Mădălin Guruianu și prezentat de solista Andruni Baciu și magicianul Bogdan Muntean, spectacolul are patru reprezentații cu intrare liberă, programate sâmbătă, 23 septembrie, la orele 10 și 18, și duminică, 24 septembrie, la orele 10 și 12, în Grădina Operei Comice pentru Copii.  „Prințesa și Magicianul” este un spectacol realizat cu sprijin de la bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului CULTURA 2023.

Curtea OCC este locul unde se desfășoară în continuare Târgul de Toamnă al Copiilor, evenimentul care recreează la oraș atmosfera rustică și bogată în recolte care e prezentă în mediul rural în această perioadă a anului. Accesul în târg este gratuit, în zilele de sâmbătă (orele 10-20) și duminică (orele 10-14), iar participarea la activități se efectuează pe bază de tichete, disponibile la Magazinul OCC.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru că au început lucrările de reabilitare la Pasajul Grant, ceea ce a dus la diminuarea considerabilă a numărului locurilor de parcare din zonă, sugerăm tuturor spectatorilor să apeleze la transportul în comun atunci când vin la OCC. Următoarele linii de tranzit au rute care ajung foarte aproape de Opera Comică pentru Copii: tramvaiele 11, 41 și 44, autobuzele 163 și 178, metroul M1 (stația Crângași).

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.

Cele mai citite

Decoraţiile statului român nu pot fi conferite foştilor colaboratori ai Securităţii şi persoanelor condamnate. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea potrivit căreia decoraţiile statului român nu pot fi conferite cetăţenilor care au fost lucrători sau colaboratori ai...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...
Ultima oră
Pe aceeași temă