17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăTimpul LiberSemnificația zilei de 1 martie și ce flori să oferim

Semnificația zilei de 1 martie și ce flori să oferim

Începutul primăverii este marcat de Mărțișor, o tradiție ce datează de sute de ani, fiind prezentă în toate regiunile din România. Două legende celebre ne vorbesc despre lupta dintre iarnă și primăvară.

Așadar, încă de la început, ziua de 1 Martie 2022 a marcat o întoarcere la viață în natură.

Legenda Mărțișorului

Cea mai cunoscută legendă a Mărțișorului are de-a face cu trecerea dintre cele două anotimpuri, iarna și primăvara, mărțișorul fiind simbol al primăverii ce simbolizează întoarcerea la viață a naturii.  Această legendă spune că Soarele a fost răpit timp de 3 anotimpuri, vara, toamna și iarna. Un om curajos a luptat pentru a elibera steaua și a reușit să o ducă spre cer pe data de 1 Martie, pentru ca oamenii să se bucure de lumina ei. Eroul Soarelui a fost rănit în lupta cu zmeul, iar sângele a fost vărsat pe zăpadă. Acolo au înflorit ghioceii și au devenit mesagerii primăverii.

O altă legendă povestește despre lupta dintre cele două sezoane. Primăvara, în timp ce se plimba pe iarbă, a observat un ghiocel care se ridica în zăpadă. Ea, dorind să îl ajute să crească și să curețe zăpada din jurul ei, a stârnit supărarea iernii. Aceasta a dat un ger groaznic, iar ghiocelul a înghețat. Primăvara a vrut să-l încălzească cu propriile mâini, dar unul din degetele sale a fost rănit. Sângele cald a trecut prin floarea mică, făcând-o să prindă viață. Așadar, primăvara a câștigat lupta împotriva iernii. Semnificația celor două culori împletite provine și din contrastul dintre iarnă și primăvară, zi și noapte, viață și moarte, boală și sănătate. Într-un sens popular, albul reprezintă puterea, înțelepciunea masculină și puritatea. Roșul reprezintă spiritul feminin, sângele, soarele și viața.

Dacă 1 martie este începutul primăverii, iar toată lumea asociază primăvara cu floricele, trebuie să aducem bucurie celor dragi cu ajutorul acestei zile. Florile sunt cadoul preferat de orice femeie, așa că, pe lângă clasicul mărțișor, am putea dărui și un buchet de flori de 1 martie 2022. Pentru a simboliza începutul primăverii, putem adăuga buchetului și un șnur alb-roșu. Dacă vrei să transmiți un mesaj cu buchetul oferit de 1 martie, alege-le în funcție de ceea ce înseamnă.

Lalele

Sunt una dintre cele mai populare și îndrăgite flori de primăvară, simbolizând dragostea constantă și profundă, fiind cadoul perfect pentru cei dragi. În funcție de culoarea lor, lalelele pot avea interpretări diferite. Lalelele roșii semnifică iubirea, lalelele violet semnifica respectul, cele albe pot fi un mod bun de a îți cere scuze, iar lalelele galbene semnific optimismul. Un buchet de lalele multicolore este o opțiune câștigătoare când vrei să urezi “O primăvară minunată!”.

Narcisele

Sunt flori asociate cu renașterea, cu începuturile noi, deoarece sunt printre primele flori care apar primăvara. Narcisele sunt, de asemenea, considerate flori ale respectului și ale prieteniei. În China, simbolizează norocul, prosperitatea și speranța, așa că un buchet de narcise dăruite de 1 Martie sunt perfecte.

Zambilele

Zambilele sunt un simbol al afecțiunii și sunt potrivite ca și cadouri pentru familie sau prieteni. Zambilele pot fi, de asemenea, asociate cu fidelitatea, bunătatea și blândețea. Dacă vrei să surprinzi pe cineva de 1 Martie, zambilele sunt florile perfecte.

Frezia

Frezia este un simbol al încrederii, al prieteniei și a inocenței, dar este considerată și o floare mistică datorită parfumului subtil. Este o alegere comună pentru bărbații și femeile ce doresc să facă un cadou parfumat. Toate aceste flori într-o varietate bogată de modele forme și culori le regăsești într-o florarie online, precum Maison Dor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă