17.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeTimpul LiberCum menții curată apa din piscină

Cum menții curată apa din piscină

Momentele petrecute la piscină pot fi cu adevărat relaxante și plăcute, cât timp apa arată impecabil. Întreținerea bazinului nu este importantă doar pentru aspect, ci și pentru sănătate. Iată o serie de recomandări pentru a menține apa din piscină curată și în parametri optimi.

Sfaturi pentru menținerea piscinei curate

O piscină cu apă limpede și curată este un mediu sigur pentru folosire. Dacă întreții corespunzător bazinul, limitezi riscurile de transmitere a afecțiunilor de piele și nu numai. Este important să cunoști utilitatea unei pompe de filtrare a apei din piscină și să creezi o rutină de întreținere și dezinfectare a bazinului.

Alege un sistem de filtrare și de recirculare a apei adecvat

Filtrarea apei poate fi considerată o operațiune obligatorie pentru menținerea piscinei curate. Cu ajutorul unei pompe, apa este trasă constant prin niște duze numite skimmere. Astfel, apa murdară este filtrată, pentru a fi eliminate particulele mici. Prin duzele de retur, apa este reintrodusă în bazin.

Atât pompa, cât și filtrele trebuie alese în funcție de dimensiunile piscinei și de alte aspecte, precum modul de întreținere și durabilitate. Cele mai folosite tipuri de filtre sunt cele cu cartuș, pentru bazinele mici, și cele cu nisip, care fac față unui volum mai mare de apă. În cazul pompei, ține cont de debit și de aplicațiile pentru care poate fi folosită: spa, înot contra curent, piscină încălzită ș.a.

Îndepărtează zilnic frunzele și mizeria din apă

Frunzele și impuritățile mai mari din apă pot fi îndepărtate cu o plasă cu mâner telescopic. Dacă nu folosești piscina o perioadă îndelungată, este recomandată acoperirea cu o prelată. În acest fel, nu se adună resturi în bazin și pH-ul apei nu se modifică din cauza precipitațiilor. De asemenea, podeaua și pereții piscinei pot fi curățați cu o perie sau cu un aspirator special.

Testează apa din piscină

Cel puțin o dată pe săptămână, verifică pH-ul apei, nivelul de clor și alți parametri, cu benzi de testare, cu un recipient gradat și soluție sau cu un dispozitiv electronic. Spre exemplu, un pH prea acid, mai mic de 7, cauzează iritații la nivelul ochilor și corodarea elementelor metalice. În schimb, un grad prea mare, de peste 7.8-8, scade efectul produselor dezinfectante și afectează pielea.

Folosește soluții speciale de igienizare a apei

Pentru a controla nivelul pH-ului din apă, sunt indicate soluțiile lichide sau solide pH minus și pH plus. Dezinfectarea piscinei se poate face cu produse pe bază de clor sau de oxigen activ: tablete sau granulat pentru clorurare șoc, tablete de clor pe termen lung, granulat de oxigen activ ș.a. Combaterea algelor se face cu soluții anti-alge (pentru orice tip de filtru) sau de floculare împotriva apei tulbure (recomandat în cazul filtrului cu nisip). Sistemul de filtrare și de recirculare a apei este principala modalitate de a menține piscina curată. În același timp, apa trebuie testată periodic și tratată cu soluții corespunzătoare, astfel încât să fie limpede și strălucitoare. Asigură un mediu sănătos pentru toți cei care folosesc bazinul.

Cele mai citite

Anca Alexandrescu, într-o ediție explozivă la ora 21:00. Documente exclusive la la vârful mafiei politice

Cine sunt păpușarii de la vârful statului care fac milioane de euro în plină criză. Legături până la miniștri-cheie și lideri politici cu...

E bine să bei apă alcalină? Când e bună și când devine periculoasă

Se vorbeste tot mai des despre utilizarea apei alcaline in dieta obisnuita, intrucat incetineste procesul de imbatranire si previne boli cronice. E important...

Tradiții, superstiții și obiceiuri de Sfântul Ciprian. Ce trebuie să faci neapărat astăzi dacă vrei să ți se îndeplinească dorințele

1. Rugăciuni și slujbeO tradiție comună este participarea la slujbele religioase dedicate Sfântului Ciprian. Oamenii se adună în biserică pentru a se ruga...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies