28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeȘtirile zileiStudiu: 90% din companii consideră că tehnologia cloud este esențială pentru dezvoltare,...

Studiu: 90% din companii consideră că tehnologia cloud este esențială pentru dezvoltare, transformare digitală și competitivitate pe piață

Nouă din zece companii consideră că tehnologia cloud este esențială pentru dezvoltare, mai ales atunci când este utilizată împreună cu alte tehnologii, cum ar fi inteligența artificială (AI), Internet of Things (IoT) și analiza datelor, conform celei mai recente ediții a studiului Deloitte Future of Cloud,.

De asemenea, relevă studiul ale cărui concluzii au fost transmise cotidianului național “România liberă”, nouă din zece respondenți (88%) văd soluțiile cloud ca un element fundamental al transformării lor digitale și cred că acestea sunt vitale pentru generarea de venituri și consolidarea poziției în rândul competitorilor.

Raportul subliniază faptul că investiția în tehnologia cloud crește eficiența și agilitatea (88% dintre respondenți), creează noi procese și fluxuri operaționale (87%) și reduce riscurile legate de business și de reglementare (83%). Cu toate acestea, investițiile în cloud încă nu contribuie semnificativ la susținerea inovației pentru a sprijini prioritățile strategice ale companiilor. Potrivit studiului, deși prioritățile strategice ale respondenților sunt creșterea eficienței și agilității (89%) și generarea de noi idei, abordări sau metodologii (84), acestea nu sunt și domeniile în care cele mai multe organizații inovează. În schimb, companiile participante la studiu au reușit să stimuleze inovația în domenii cum ar fi reducerea riscurilor legate de business și de reglementare (73%) și creșterea veniturilor din produsele sau serviciile existente (71%).

Studiul arată că cele trei domenii tehnologice în care companiile utilizează servicii de cloud sunt analiza datelor (86%), urmată de ingineria software (83%) și securitate cibernetică în cloud (82%).

De altfel, numeroase organizații beneficiază de soluții de gestionare a riscului precum cele de securitate cibernetică în cloud, nouă din zece companii participante la studiu (91%) declarând că și-au actualizat strategiile de business și operaționale pentru a îmbunătăți nivelul de securitate, pentru a gestiona riscurile și punctele de control în cloud.

Studiul evidențiază, de asemenea, că îmbunătățirea capacității organizației de a detecta și a răspunde la riscurile sau amenințările de securitate (64%), urmată de eficientizarea procesului de conformare la reglementările în vigoare (58%) și de crearea unei arhitecturi „zero trust” (49%) sunt cele mai importante obiective pe care organizațiile își propun să le atingă prin folosirea de soluții de securitate cibernetică în cloud.

Companiile sunt, de asemenea, în stadiu avansat în alte domenii tehnologice emergente, cum ar fi dezvoltarea de software folosind instrumente, servicii și metodologii specifice cloud, denumite „cloud-native” (73%), care ar permite crearea și implementarea de aplicații care utilizează agilitatea naturală a cloud-ului.

Principala nevoie de soluții „cloud-native” a organizațiilor este legată de gestionarea relației cu clienții (50%), inclusiv atragerea lor în diverse tipuri de interacțiune, segmentarea lor și alte domenii conexe. Aceasta este urmată de managementul lanțului de aprovizionare (42%), de operațiunile de bază (39%) și de aspectele financiare (36%).

Cea mai recentă ediție a studiului Deloitte Future of Cloud este efectuat în rândul a 500 de experți cu funcții de conducere din SUA și analizează gradul de adopție a platformelor și serviciilor cloud și modul în care organizațiile le utilizează pentru a-și îmbunătăți rezultatele, pentru a-și atinge obiectivele strategice și a inova.

Citește și:

ChatGPT și phishing-ul: vor ajuta chatbot-urile AI în lupta împotriva înșelătoriilor cibernetice?

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Inflaţia anuală din zona euro a coborât în septembrie la 4,3%, la cel mai scăzut nivel atins din octombrie 2021

Indicatorul referitor la inflaţie a scăzut de la nivelul de 5,2%  atins în august, în timp ce inflaţia de la lună la lună...
00:01:29

O privire în interiorul exodului din Nagorno-Karabah

Un jurnalist independent a aruncat o privire în interiorul exodului din Nagorno-Karabah, arătând care este realitatea crudă a intervenției Azerbaidjanului în regiune, potrivit Reuters. Siranush...

Probleme comune în îngrijirea bambusului și cum să le rezolvi

În lumea plantelor de interior, bambusul se remarcă prin eleganța sa distinctă și prin capacitatea sa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies