19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăTehnologieStațiile pentru mașini electrice vor fi obligatorii în Marea Britanie

Stațiile pentru mașini electrice vor fi obligatorii în Marea Britanie

Stațiile pentru mașini electrice vor fi obligatorii în Marea Britanie, în clădirile nou construite.

Stații pentru încărcarea automobilelor electrice se vor construi obligatoriu în clădirile noi din Marea Britanie, din anul 2022.

Premierul Boris Johnson va anunța, luni, o decizie legislativă în acest sens, anunță presa din Regatul Unit. Decizia premierului va duce la amplasarea a 145.000 de noi staţii pentru mașini electrice în fiecare an, până în anul 2030. Stații de încărcare vor funcționa obligatoriu în clădirile noi de locuințe și birouri precum și în noile magazine. De asemenea, vor exista obligatoriu stații de încărcare la clădirile care se renovează, dacă dețin peste zece locuri de parcare.

Stațiile pentru mașini electrice sunt incluse în strategia pentru reducerea emisiilor de carbon

Marea Britanie a reglementat, acum o lună, o strategie pentru a ajunge la emisii zero de carbon. Potrivit acesteia, în anul 2030, vânzarea de autoturisme noi cu motoare clasice (cu benzină sau motorină) ar urma să fie interzisă în Regatul Unit.

România nu are încă o strategie pentru stoparea vânzărilor de mașini clasice. Totuși mașinile electrice se vând tot mai mult în România. De asemenea, o firmă din China anunța că vrea să producă automobile electrice în România. Din păcate, rețeaua de stații de încărcare este, încă, slab dezvoltată în România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...
Ultima oră
Pe aceeași temă