24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăTehnologieRevolut s-ar putea extinde în domeniul creditelor ipotecare și al portofelelor criptografice

Revolut s-ar putea extinde în domeniul creditelor ipotecare și al portofelelor criptografice

Platforma bancară digitală Revolut lucrează vrea să se extindă în domeniul criptomonedelor și analizează, de asemenea, sectorul ipotecar, a declarat directorul său general, în timp ce compania cu sediul la Londra își continuă strategia de a deveni o așa-numită „super-aplicație”, notează Reuters.

Revolut, care oferă în prezent servicii de plăți, tranzacționare de cripto-monede, conturi de economii și tranzacționare de acțiuni, se concentrează pe termen scurt pe extinderea ofertelor sale de remitențe și pe lansarea unui produs „buy now, pay later”. Dar compania de tehnologie financiară mai are de lucru pentru a deveni un ghișeu unic pentru servicii financiare, a declarat directorul general Nik Storonsky.

„De exemplu… portofelele descentralizate și permiterea de depozite, retrageri de criptomonede și împrumuturi – aceasta este o altă piesă care ne lipsește și la care lucrăm”, a declarat el pentru Reuters.

El a adăugat că este important pentru companie să ia în considerare extinderea în domeniul creditelor ipotecare, deoarece împrumuturile pentru locuințe „sunt o parte destul de importantă a vieții financiare a consumatorilor”.

În timp ce superaplicații precum WeChat din China au luat avânt în alte părți ale lumii, platformele all-in-one s-au dovedit evazive în Statele Unite și Europa.

Revolut nu este singura în încercarea sa de a deveni o super-aplicație financiară la nivel mondial. Mărcile globale, de la Amazon la IKEA și Walmart, elimină intermediarii financiari tradiționali și introduc software de la startup-uri tehnologice pentru a oferi clienților orice, de la servicii bancare și de credit la asigurări.

Revolut deschide, de asemenea, noi coridoare de remitențe pentru a le permite utilizatorilor săi din SUA să trimită bani peste granițe în până la 30 de minute. În ianuarie, compania a introdus remitențe fără comision către conturi bancare din Mexic și a lansat recent transferuri rapide din Statele Unite către Chile, Brazilia și Coreea de Sud.

„Este uimitor, pentru că nimeni în lume nu poate face acest lucru. Dacă verificați WorldRemit sau Wise sau Western Union, niciunul dintre ei nu are această capacitate de transfer instantaneu de bani fără taxe”, a declarat Storonsky.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Anchetă la Focșani: Un militar de 22 ani a fost împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani a fost găsit împușcat în cap. Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru...

LIVE UPDATE A început protestul AUR

Protestul organizat de AUR a început la ora 14 în Piața Universității, iar de la ora 15 oamenii de acolo vor pleca în marș...

OUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului. Proiectul de lege a suferit modificări importante...
Ultima oră
Pe aceeași temă