13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTehnologieCentrul european de consultanță pentru investiții și Organizația Europeană pentru Securitate Cibernetică...

Centrul european de consultanță pentru investiții și Organizația Europeană pentru Securitate Cibernetică anunță primul pas către un nou instrument paneuropean de investiții în securitate cibernetică

• Organizația Europeană pentru Securitate Cibernetică și Centrul European de Consultanță în Investiții vor participa la un studiu de fezabilitate privind proiectarea și înființarea unei platforme europene de investiții în securitate cibernetică.
• Noua platformă își propune să atragă mari investitori internaționali pe piața europeană.

Organizația Europeană pentru Securitate Cibernetică (ECSO) și European Investment Advisory Hub, o inițiativă consultativă comună a Grupului Băncii Europene de Investiții (BEI) și a Comisiei Europene, au anunțat astăzi participarea lor la un studiu de fezabilitate privind proiectarea și înființarea unui Platforma europeană de investiții în securitate cibernetică (ECIP). Se așteaptă ca noua platformă să atragă mai multe investiții pe piața europeană a securității cibernetice. Studiul de fezabilitate va fi realizat de către Advisory Hub împreună cu experți din grupul BEI și PricewaterhouseCoopers în calitate de consultant. Această colaborare public-privată a fost inițiată de Centrul Basc de Securitate Cibernetică (BCSC).

Studiul este primul pas către o abordare pan-europeană mai cuprinzătoare public-privat în sprijinul investițiilor în securitate cibernetică. Stabilind bazele unei platforme europene de investiții în securitate cibernetică, studiul de fezabilitate va analiza posibilitățile de atragere a investitorilor internaționali mari în Europa. De asemenea, va analiza diverse opțiuni pentru sprijinirea companiilor mici și mijlocii de securitate cibernetică pentru a le permite să se extindă, să rămână în Europa și să concureze pe piața globală. În plus, studiul va analiza modalități de încurajare a investițiilor private, oferind acces la și simplificând informații despre piața cibernetică a Uniunii Europene și posibilitățile de a crea programe dedicate de asistență tehnică pentru investitori și clienți.

„Digitalizarea este deja astăzi cheia competitivității, productivității și creării de locuri de muncă. Și va fi cu atât mai mult în viitor. Realizat în modul corect, poate fi crucial și pentru combaterea schimbărilor climatice ”, a declarat vicepreședintele BEI, Kris Peeters. „Cu toate acestea, după cum au arătat atacurile recente cu ransomware, poate fi un preț ridicat de plătit dacă nu luăm în serios amenințările digitale. De aceea, mă bucur să fac următorul pas, împreună cu partenerii noștri, către creșterea sprijinului nostru pentru securitatea cibernetică europeană. Cu sprijinul Centrului consultativ și prin combinarea eforturilor noastre, putem furniza analize de piață aprofundate care ne permit să proiectăm instrumentele necesare pentru a ne susține startup-urile și pentru a crea un ecosistem european de securitate cibernetică, lider la nivel global și mai autonom. ”

Javier Diéguez, director al Centrului Basc de Securitate Cibernetică și Copreședinte al Grupului de lucru pentru cooperare internațională al Organizației Europene de Securitate Cibernetică a anunțat inițiativa în cadrul reuniunii inițiale a ECSO și a BEI. În opinia sa, „obiectivul strategic al inițiativei noastre de securitate cibernetică este de a promova și atrage investiții în startup-uri europene și IMM-uri pentru a continua să dezvolte competențe și soluții strategice în Europa.”

Pentru Francois Lavaste, director executiv la Ace Capital Partners și membru al consiliului de administrație al organizației europene de securitate cibernetică, „Europa are nevoie de un sector puternic de securitate cibernetică pentru a-și proteja economia și a-și reduce dependența tehnologică, iar Platforma europeană de investiții în cibersecuritate are un potențial real în avansarea acestui obiectiv. ECSO este mândru să contribuie la acest proiect și să participe la inițiativele care vor consolida securitatea cibernetică în Europa. ”

Studiul de fezabilitate pentru înființarea unei platforme europene de investiții în securitate cibernetică face parte dintr-o inițiativă a Organizației Europene de Securitate Cibernetică care a fost lansată cu o scrisoare de intenție semnată de 50 de companii și organizații europene majore de securitate cibernetică. Inițiativa își propune să stimuleze capacitatea industrială și investițională a Europei în securitate cibernetică și adoptarea acesteia.

Informații generale

European Investment Advisory Hub este un parteneriat de inițiativă consultativă comună al Grupului Băncii Europene de Investiții și al Comisiei Europene, creat în cadrul Planului de investiții pentru Europa. Centrul de consultanță este conceput pentru a acționa ca un punct de acces unic la diferite tipuri de servicii de consiliere și asistență tehnică. Sprijină identificarea, pregătirea și dezvoltarea proiectelor de investiții în întreaga Uniune Europeană. Consilierii săi lucrează direct cu promotorii de proiecte pentru a pregăti un pachet de consultanță personalizat pentru a sprijini proiectele de investiții.

Despre ECSO
Organizația Europeană pentru Securitate Cibernetică (ECSO) este o organizație non-profit înființată în 2016. ECSO reunește peste 250 de părți interesate europene în domeniul securității cibernetice, inclusiv companii mari, IMM-uri și start-up-uri, centre de cercetare, universități, utilizatori finali, operatori, asociații și organizații naționale. administrații. ECSO colaborează cu membrii și partenerii săi pentru a dezvolta un ecosistem european competitiv de securitate cibernetică, oferind soluții de încredere în domeniul securității cibernetice și promovând postura europeană de securitate cibernetică și independența sa tehnologică.
Mai multe informații: www.ecs-org.eu.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă