24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăTehnologieAnvelopele de iarnă – importanța folosirii în sezonul rece

Anvelopele de iarnă – importanța folosirii în sezonul rece

Anvelope de iarnă – care este rolul lor?

Odată cu scăderea temperaturilor din termometre, anvelopele de vară trebuie înlocuite cu cele de iarnă. Comoditatea unora dintre șoferi însă îi determină să folosească anvelope allseason pe tot parcursul anului, mai ales atunci când condițiile de drum din sezonul rece nu sunt critice. Chiar dacă nu sunt parcurse drumuri grele iarnă, cu straturi mari de zăpadă sau de gheață, specialiștii recomandă utilizarea de anvelope iarna. Anvelopele speciale de iarnă fac o mare diferență șofatului, de la încrederea pe care o oferă asupra condițiilor de drum, până la aderență, manevrabilitate și tracțiune.

Anvelopele de iarnă au fost concepute pentru a oferi condiții sigure de circulație, precum tracțiune și aderență la nivel maxim în condiții de frig. Acestea au un compus mai moale, cu caneluri mai adânci și tăieturi înguste numite lamele, încorporate în benzile de rulare. Aceste caracteristici ajută la dispersarea apei sau după caz, a zăpezii și permit de asemenea deplasarea optimă a cauciucului. Toate aceste aspecte ajută în îmbunătățirea contactului pe care mașina îl are în mod direct cu partea carosabilă.

Cum ne ajută folosirea de cauciucuri iarnă?

Conform testelor de specialitate efectuate de „TrafficInjuryResearch Foundation” din Canada, anvelopele de iarnă oferă tracțiune, frânare și viraje net superioare în toate condițiile de condus în sezonul rece, comparativ cu anvelopele allseason.

Alegând anvelope pentru iarnă ne bucurăm de o aderență mai bună la condiții umede și instabile de drum, precum drumuri acoperite cu polei sau gheață. Anvelopele destinate sezonului rece depășesc cu mult performanțele pe care le pot oferi anvelopele allseason, printre cele mai importante fiind o mai bună tracțiune și stabilitate în mers, puterea de frânare, rezistența și durata de viață.

Iată cum influențează folosirea de cauciucuri iarnă condusul:

  • La mai toate modelele de cauciucuri de iarnă se găsește un compus de cauciuc foarte moale, care rămâne flexibil chiar și atunci când temperaturile scad, ceea ce asigură o manevrabilitate mai controlată.
    • Au modele unice ale benzii de rulare și caneluri mai largi care îmbunătățesc tracțiunea pe zăpadă și gheață, drenează apa și elimină zăpada.
    • Componentele din benzile de rulare a anvelopei sunt optime și pe nămol sau apă și îmbunătățesc aderența, evitând astfel hidroplanarea.
  • aderență superioară a anvelopelor este esențială în condiții de zăpadă și gheață și ajută la asigurarea faptului că mașina poate opri în condiții de siguranță și va face față cu ușurință virajelor.
  • Oferă o tracțiune superioară – aceasta este cu aproape 25-50% mai mare decât la anvelopele allseason. Această marjă de siguranță este crucială pentru frânarea în timp util și pentru evitarea unor probleme care pot apărea în trafic.

Cum alegem cauciucuri de iarnă potrivite?

Atunci când achiziționăm anvelopele de iarnă, trebuie să căutăm un fulg de nea inscripționat pe ele. Fulgul de nea este marcajul care atestă faptul că anvelopele sunt create conform standardelor internaționale, cu privire la calitatea anvelopelor de iarnă. Fulgul de nea este de asemenea o confirmare a faptului că anvelopele ce îl au, au trecut cu brio testele de specialitate la temperaturi extreme și că pot asigura performanța și siguranța necesare în sezonul rece oricărui șofer, cât și participanților la trafic.

De asemenea, recomandat este să căutăm anvelope auto ce au inscripția MS. Această inscripție se referă la faptul că anvelopele sunt potrivite atât pentru zăpadă, cât și pentru noroi. Anvelopele care au un profil bun al căii de rulare și sunt atestate MS, au atât o structură cât și o compoziție special proiectate pentru eficiență ridicată în sezonul rece, pe carosabil acoperit de zăpadă, noroi sau chiar polei. Conform studiilor, anvelopele MS oferă performanța superioare iarnă, ajutând șoferii să facă față oricărui tip de drum întâlnit.

De unde putem achiziționa anvelope de calitate pentru iarnă? Atunci când suntem în căutare de cauciucuri pentru iarnă, în magazinul online anvelope-discount.ro găsim numeroase modele, de la producători importanți. Ocazional găsim promoții considerabile, astfel încât, prețurile să nu fie o problemă. Produse de calitate superioară care îndeplinesc normele internaționale privind siguranța și calitatea sunt disponibile de la producători precum Nokian, Barum, Viking, Continental și mulți alții. Iar pentru mai multe informații de specialitate, putem apela cu încredere la asistența de specialitate disponibilă în site.

Cele mai citite

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...
Ultima oră
Pe aceeași temă