13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechVictor Ponta se spală pe mâini în dosarul de corupție: Tony Blair...

Victor Ponta se spală pe mâini în dosarul de corupție: Tony Blair a venit în România la invitația Anei Birchall

Fostul premier Victor Ponta a scris, luni, pe Facebook, că Tony Blair a fost invitat în România la inițiativa Anei Birchall, pe atunci secretar internațional al PSD, și că a aflat suma donației de la procurorii anticorupție din Ploiești. El a scris și despre relația sa cu Sebastian Ghiță, precum și despre banii primiți ca donație de către PSD pentru venirea lui Blair în România.

”Singurul aspect cu care doamna Birchall m-a informat legat de alte cheltuieli a fost faptul ca dl Blair nu solicita onorariu, insa incurajeaza organizatorii din Romania sa faca o donatie catre o fundatie de caritate indicata de catre domnia sa/ nefiind vorba de bani de la PSD nu am cerut detalii si nici nu m-am implicat in vreun alt fel in acest aspect. Toate negocierile privind programul vizitei si partea de donatii au fost purtate direct de catre Ana Birchall cu biroul dlui Blair din Londra, cu cele doua fundatii care au organizat ( Center for American Progress si Fundatia Multimedia) si cu Ambasada Marii Britanii la Bucuresti  Am aflat pentru prima data suma donatiei, firma care a donat si beneficiarul din documentele anexate la dosarul penal de catre DNA Ploiesti”, a scris Victor Ponta, pe Facebook. 

Ponta a mai scris și că ”suma de 220.000 euro precizata de procurori ca ar fi fost donata catre diverse persoane juridice din Marea Britanie nu a fost niciodata in posesia mea sau a PSD, nici nu am dispus si nici nu am beneficiat de vreun euro din aceasta / nu am cunoscut niciodata (pana in ziua de 6 Septembrie 2016) cuantumul, nici cine a platit-o si nici cine a fost beneficiarul ei! In consecinta rezulta foarte clar din toate actele de la dosar ca nu pot sa fiu complice ( nici macar “moral”) la spalarea unor bani de care nu stiu, pe care nu i-am detinut niciodata, platiti de o firma de care nu am auzit niciodata catre societati si fundatii din Marea Britanie pe care nu le cunosc!”. 

Fostul lider PSD a mai susținut și că nu era în campanie electorală în martie 2012 și că a ”candidat in decembrie intr-un colegiu din Judetul Gorj pe care il castigasem oricum in anul 2008 si unde PSD a avut mereu un sprijin electoral consistent si ca USL se afla in toate sondajele de opinie la o distanta uriasa fata de ceilalti competitori politici”. 


Citește și dezvăluirea pe tema donației PSD, care ar fi mascat banii pe care Ghiță i-ar fi folosit ca să-și asigure un loc în Camera Deputaților: 

EXPLOZIV. Cum s-a folosit Victor Ponta de Tony Blair pentru a masca banii primiti de la Ghiță pentru ca să intre în Camera Deputaților. Procurorii spun că Bogdan Teodorescu și Dan Sultănescu sunt implicați în mecanismul spălării banilor

Victor Ponta ar fi folosit Fundația Multimedia pentru a ascunde faptul că, în martie 2012, l-a invitat în România pe Tony Blair în beneficiul imaginii sale și a Partidului Social Democrat. Procurorii cred că astfel trebuia să pară că fostul premier britanic a fost invitat de o organizație nonprofit, apolitică, nu de PSD sau de Victor Ponta. De asemenea,  fundația ar fi fost folosită și pentru a-l putea plăti legal pe Tony Blair, invitat în martie 2012 să conferențieze pentru publicul social democrat… citește mai departe aici


Victor Ponta a mai venit cu explicații și în legătură cu relația sa cu deputatul Sebastian Ghiță, despre care a spus că nu a discutat cu nimeni despre candidatura la alegerile parlamentare și că Ghiță nu avea nevoie de sprijinul său. 

”Sebastian Ghita NU AVEA NEVOIE de sprijinul meu pentru a candida in Prahova / este membru la acea organizatie din 2002/ avea o relatie apropiata de notorietate cu Presedintele PSD Mircea Cosma si Primarul de atunci al Municipiului Ploiesti Iulian Badescu / a participat activ la campania de la alegerile locale avand astfel asigurat sprijinul primarilor din zona si al activului de partid”, a mai scris Ponta. 

În 6 septembrie, procurorii anticorupție au anunţat că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar, pentru 60 de zile, într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Victor Ponta este acuzat că ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă, pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.


CITEȘTE ȘI comentariul lui Grigore Cărtianu, Ponta, un Chucky ratat:

„Chucky al nostru e terminat, dar n-ar recunoaște nici să-l pici cu ceară. Intră la DNA ca în iatacul lui Ghiță, flirtând cu reporterii: Salut, băieți, am venit și eu să semnez condica, ha-ha!, toate bune?, bine, hai, pa, v-am pupat! La ieșire, deși bulversat de conținutul dosarului, mai găsește un rânjet victorios, ca și cum i-ar fi bătut la table pe procurori, cu marț la final. Îi ceartă amical pe ziariștii care nu înțeleg că el, de fapt, nu are ce căuta acolo, dar uite că e băiat bun și a venit să-i salute pe colegii lui, procurorii…” – citește continuarea aici.


 

 

 

 

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă