16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechUDMR protestează faţă de încercarea de HĂRŢUIRE a lui Marko Attila şi...

UDMR protestează faţă de încercarea de HĂRŢUIRE a lui Marko Attila şi este SOLIDARĂ cu acesta

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, formaţiune politică ce se află până pe 13 decembrie la guvernarea alături de PSD, protestează faţă de încercarea de hărţuire a deputatului Marko Attila şi este solidară cu acesta după ce plenul Camerei Deputaților a decis, miercuri, să încuviințeze măsura arestării preventive a parlamentarului Uniunii. Potrivit unui comunicat al UDMR semnat de preşedintele Kelemen Hunor, împotriva deputatului Markó Attila s-a început procesul de urmărire penală, “fără a se lua în considerare faptul că acesta nici măcar nu a fost prezent la ședința de comisie la care Parchetul face referire”.

Reprezentanţii UDMR au susţinut că Uniunea este solidară cu deputatul Markó Attila întrucât este vorba despre un politician care timp de foarte mulți ani “a acționat strict pentru binele și interesul comunității maghiare”.

“Există dovezi clare care confirmă că, la 15 martie 2011, data întrunirii respectivei comisii, deputatul Markó Attila se afla la Brașov pentru a participa și susține un discurs la manifestarea dedicată comemorării revoluției pașoptiste. De asemenea, colegului nostru nu i-a fost prezentat conținutul dosarului de acuzare, și nici nu i-a fost acordată șansa de a fi ascultat și de a oferi explicații în acest caz. De-a lungul carierei sale politice, Markó Attila a contribuit, prin sprijinul său, la retrocedarea a peste 1.000 de imobile bisericești și private, însă procesul restituirilor este încă departe de a fi luat sfârșit”, se mai arată în comunicatul UDMR.

Camera Deputaţilor a decis, cu 171 voturi "pentru" şi 111 "împotrivă", încuviinţarea arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila. Anterior, la Comisia juridică nu s-au întrunit numărul necesar de voturi pentru a aproba încuviinţarea arestării lui preventive.

Tot miercuri, cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicând 146 de opţiuni favorabile. Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a precizat că, potrivit articolului 76 din Constituţie şi potrivit Rregulamentului, hotărârea de încuviinţare se adoptă cu votul majorităţii celor prezenţi, iar acest număr de voturi nu a fost întrunit.

Ulterior, deputatul UDMR Mate Andras-Levente a declarat că votul dat de Camera Deputaţilor privind ridicarea imunităţii în cazul colegului său, Marko Attila, a fost unul etnic, bazat pe etnia maghiară a acestuia, el arătând că va sesiza acest aspect ambasadelor acreditate la Bucureşti.

Cele mai citite

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...

România – Ungaria 2-1, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă

Selecţionata României a învins Ungaria cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), miercuri, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A,...

Incident sângeros la o școală din Wisconsin, SUA! Polițiștii au împușcat mortal un elev

Polițiștii americani au împușcat mortal un elev care ar fi avut o armă. Incidentul a avut loc în fața unei școli din Wisconsin. Autoritățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă