0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăTechCriteriile de integritate încaieră ALDE: Călin Popescu Tăriceanu este tot mai contestat...

Criteriile de integritate încaieră ALDE: Călin Popescu Tăriceanu este tot mai contestat în propriul partid

Co-președintele executiv al ALDE Vasile Nistor, un vechi liberal, i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să plece de la conducerea Senatului și a partidului, întrucât este urmărit penal.

Vasile Nistor îi reproşează lui Călin Popescu Tăriceanu, în plus, într-o scrisoare deschisă, că actualul preşedinte al Senatului a înlocuit liderii judeţeni ai ALDE ce provin din fostul PC cu persoane cu probleme penale şi a atras Camera Parlamentului pe care o conduce în lupta sa împotriva justiţiei.

„Un inculpat, oricine ar fi acesta, nu poate să decidă direcţia unei Camere a Parlamentului, atunci când Legislativul trebuie să aleagă între a lupta împotriva corupţilor sau a face scut în jurul lor (…).  Pentru că a transformat dictonul absurd al locotenentului său, Daniel Barbu, «anticorupţia ucide», în noul slogan neoficial al Parlamentului, domnul Călin Popescu Tăriceanu trebuie să demisioneze din cea de-a doua funcţie în stat“, a scris Vasile Nistor. Deși Nistor provine din PNL, el s-a plâns că Tăriceanu a vrut distrugerea Partidului Conservator – formațiunea înființată de Dan Voiculescu, preluată apoi de Daniel Constantin și care a fu­zionat cu ALDE.

Încă din 26 septembrie Vasile Nistor a cerut demisia lui Tăriceanu din postul de preşedinte al Senatului şi convocarea unui Congres extraordinar al ALDE care să introducă anumite criterii de integritate pentru candidaţii partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Demersul său a fost susţinut şi de către deputaţii Vasile Cătălin Drăguşanu şi Aurelian Ionescu. Drăgușanu a fost deja exclus din ALDE, la 28 septembrie.

„Excluderea vine și ca urmare a faptului că deputatul Vasile Cătălin Drăgușanu s-a raliat unui grup condus de senatorul Vasile Nistor, grup ce servește interesele politice ale altui partid”, a susținut conducerea filialei Neamț a ALDE. „ALDE este singurul partid din România care nu are adoptat un Cod de Etică și niște principii de integritate clar enunțate într-un document ce reglementează activitatea formațiunii politice“, a fost replica lui Vasile Drăgușanu.

Deputatul Aurelian Ionescu a fost exclus din ALDE la 5 octombrie. După excludere, Ionescu a scris ironic că, în locul său, ALDE l-a adus pe fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată și, în prezent, cercetat într-un alt dosar în care este suspectat că ar fi cerut bani pe concedii medicale date pen­tru o boală fictivă după cele 9 luni de arest preventiv. 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu a semnat protocolul de colaborare pentru realizarea metroului Cluj-Napoca-Florești

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis că protocolul de colaborare pentru construcţia metroului Cluj-Napoca - Florești a fost semnat joi, potrivit agerpres.ro. "Am...

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: „Suntem pregătiți pentru orice. Nici un român nu trebuie să se teamă”

Klaus Iohannis a făcut primele declarații după ședința CSAT. Șeful statului a anunțat că România este pregătită pentru orice scenariu și se bucură de...

Ședința CSAT în contextul crizei din Ucraina, programată astăzi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), convocat de preşedintele Klaus Iohannis, se reuneşte, astăzi, la Palatul Cotroceni.Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi...
Ultima oră
Pe aceeași temă