17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăTechPSD nu renunță la funcția de preşedinte executiv

PSD nu renunță la funcția de preşedinte executiv

UPDATE 19:35  Liviu Dragnea, președintele ales al PSD, a declarat, după ședința CExN că partidul nu renunță la funția de președinte executiv. “Am stabilit să fie 14 funcții de vicepreședinți, din care patru doar pentru femei.Am decis restrângerea funcțiilor“, a mai precizat Dragnea care a spus că îl va susține în continuare pe Valeriu Zgonea pentru această funcție, dacă își depune candidatura.

***

PSD a decis luni, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, păstrarea funcţiei de preşedinte executiv, râvnită de Valeriu Zgonea, şi eliminarea propunerii de modificare a Statutului prin introducerea a patru funcţii de prim-vicepreşedinte, susține surse din partid citate de Mediafax.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vizează funcţia de preşedinte executiv, primind, săptămânile trecute, şi sprijinul oficial al lui Liviu Dragnea. Ulterior, în partid a apărut un nou curent, care înclina către înfiinţarea a patru funcţii de prim-vicepreşedinte. Liviu Dragnea i-ar fi propus lui Zgonea să preia o astfel de funcţie, însă preşedintele Camerei Deputaţilor a refuzat. Valeriu Zgonea a refuzat să facă orice comentariu pe această temă la începutul şedinţei CExN.

Propunerea de eliminare a funcţiei de preşedinte executiv a fost avansată de premierul Victor Ponta, care a explicat că această funcţie a fost propusă doar în situaţia în care preşedintele PSD este şi premier.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă