9 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Suedia și-a suspendat licitația pentru sistemele de comunicații 5G

În Suedia, autoritatea guvernamentală de telecomunicații, PTS, a suspendat licitațiile pentru spectrul de frecvențe 5G, anunță presa occidentală.

Licitațiile ar fi urmat să înceapă marți, beneficiari fiind companiile Nokia și Ericsson, ca urmare a faptului că PTS a cerut companiilor care participă la aceste licitaţii să elimine echipamentele Huawei și ZTE din infrastructura lor.

Luna trecută, Suedia a urmat hotărârea Marii Britanii de a interzice folosirea de echipamente Huawei din rețeaua sa 5G, invocând riscuri naționale de securitate, și a cerut companiilor care participă la licitațiile de spectru 5G să elimine aceste echipamente până la data de 1 ianuarie 2025.

Săptămâna trecută, compania chineză Huawei a făcut recurs împotriva deciziei. „Suntem dispuși să cooperăm pe deplin în privinţa oricăror cerințe viitoare care ne-ar putea fi adresate ca furnizor de echipamente 5G, lucru care ne va permite să fim un furnizor certificat”, a declarat, potrivit Reuters, Kenneth Fredriksen, vicepreședinte executiv Huawei, Central Europe and Nordic Region.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă