8.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăTechSenatorul Tudor Chiuariu, exclus din PNL

Senatorul Tudor Chiuariu, exclus din PNL

Conducerea PNL, reunită la Iași, a decis, vineri, excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu. Oficial, senatorul a fost exclus din PNL pentru neplata cotizației prin procedura radierii, dar neoficial pentru implicarea în acte de corupție cercetate si documentate de DNA și pentru care a fost deja trimis în judecată alături de foștii deputați Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam.

Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat că discuţia în cazul încetării calităţii de membru pentru Tudor Chiuariu nu a fost una  plăcută, dar că PNL este decis să se reformeze şi să nu mai aibă un limbaj dublu în privinţa persoanelor cu probleme penale.

Chiuariu a optat pentru autosuspendarea din PNL în urmă cu 10 zile, însă această procedură statutară era aplicabilă doar pentru ocuparea de funcții publice incompatibile cu calitatea de membru de partid.

Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a decis, în 13 ianuarie, să se autosuspende din Partidul Național Liberal până la clarificarea acuzațiilor aduse împotriva sa în dosarul privind retrocedările ilegale, menționând că face acest gest pentru a nu oferi prilejul unor atacuri la adresa PNL. ”Am luat decizia de a mă autosuspenda din Partidul Național Liberal, până la clarificarea situației legate de acuzațiile formulate săptămâna trecută. Fac acest gest pentru că nu vreau ca acuzații nefondate să fie prilej de atacuri politice împotriva PNL, partidul în care am intrat acum 18 ani și de care se leagă întreaga mea activitate politică. Le mulțumesc colegilor pentru sprijinul moral. Rămân fidel ideilor și valorilor liberale, pe care le-am promovat în toate funcțiile politice și demnitățile publice pe care le-am deținut”, se arăta în comunicatul de presă.

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni de îmchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ în dosarul "Poşta Română".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis în 10 ianuarie, că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul retrocedării ilegale de păduri.

Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă