23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechSenator PSD: Nu votez pentru învestirea Guvernului Cioloș

Senator PSD: Nu votez pentru învestirea Guvernului Cioloș

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a precizat, vineri, într-un mesaj mesaj postat pe pagina sa de Facebook că nu va vota pentru învestirea Guvernului Cioloș.

Senatorul Șerban Nicolae a precizat că desemnarea europarlamentarul Dacian Cioloș pentru funcția de premier este ”rezultatul unor aranjamente incorecte”, bazate pe ”compromisuri care reconfigurează majoritatea parlamentară și prin exploatarea oportunismului unor lideri politici”. Mai mult, el a descris modalitatea în care s-au desfășurat consultările cu președintele Klaus Iohannis drept o ”mascaradă” și a subliniat că președintele a tratat propunerea de premier a PSD cu ”dispreț și formalism”.

Citește și:  Ce noi nume se vehiculează pentru Cabinetul Cioloș

 

”Consultările convocate de președintele Klaus Iohannis cu partidele parlamentare s-au dovedit o mascaradă. Persoana pe care președintele României dorea să o nominalizeze pentru candidatura la funcția de prim-ministru era deja stabilită, încă înainte de demisia Guvernului Ponta. Disprețul și formalismul cu care președintele României a tratat momentul constituțional al consultărilor în vederea formării unui nou guvern, a rezultat și din faptul că, deși Partidul Social Democrat a înaintat o propunere de candidat la funcția de prim-ministru, domnul Klaus Iohannis, nici măcar formal, nu a dat un răspuns acestei propuneri. Nici măcar pentru a o respinge, motivat ori nemotivat”, a scris Șerban Nicolae.

Mai mult, senatorul a precizat că misiunea viitorului Guvern este să continue programul de guvernare aprobat de Parlamentul României în decembrie 2012 și a menționat că premierul desemnat ”nu și-a asumat public o asemenea continuitate”. Astfel, trebuie să se asigure continuarea creșterii economice, a creșterii veniturilor populației, a investițiilor publice și dezvoltării, cât și continuarea proceselor de reformă în domeniul educației, al sistemului sanitar și al aparatului funcționăresc.

Citește și: Cine ar putea fi ministrul Tineretului și Sportului, în Cabinetul Cioloș

”Unica rațiune a unui Guvern de tranziție, până la învestirea Guvernului rezultat din alegerile parlamentare în 2016, este aceea de a continua Programul de guvernare aprobat de Parlamentul României în decembrie 2012, neschimbat nici măcar de retragerea de la guvernare a P.N.L., în 2014. Preconizatul „Guvern Cioloș” nu și-a asumat public o asemenea continuitate”, a mai spus senatorul PSD.

Totodată, Șerban Nicolae a declarat că ”Dacian Cioloș nu va conduce un guvern de tehnocrați, ci un guvern de birocrați”, iar ”responsabilitatea rezultatelor guvernării Cioloș revine, în întregime președintelui Klaus Iohannis, pe modelul Băsescu – Boc”.

Citește și:  Surse: Bogdan Simion ar putea fi ministrul Muncii, în Cabinetul Cioloș

Președintele Klaus Iohannis l-a propus, marți, pe fostul europarlamentar Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru, după ce Victor Ponta a demisionat, săptămâna trecută, ca urmare a protestelor de marțea trecută, când mii de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia celor răspunzători pentru incendiul din Colectiv, de la finalul lunii octombrie, soldat cu 55 de morți și peste 150 de răniți.

În această săptămână, premierul desemnat Dacian Cioloș a participat la consultări cu liderii partidelor parlamentare, pentru a cere votul de încredere.

Cioloș a anunțat că, la finalul săptămânii, va face publică lista cu miniștrii din Cabinetul său.

 

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă