3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeTechŞefa interimară a PNL, Raluca Turcan, despre abrogarea OUG: Pericolul nu a...

Şefa interimară a PNL, Raluca Turcan, despre abrogarea OUG: Pericolul nu a trecut complet. Ar fi utile o serie de clarificări, care să dea încredere că Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu au pus capăt definitiv încercărilor de a salva protejații politici

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că abrogarea actului normativ privind modificarea Codurilor Penale este un pas important înainte. Totodată, Turcan subliniază că "ar fi o crimă ca România să se întoarcă la arbitrariul legal din anii 90​".

"Este un pas important înainte. Considerăm că ar fi utile o serie de clarificări, care să dea încredere că domnii Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu au pus capăt definitiv încercărilor de a salva protejații politici. 

Este nevoie de asigurări publice și este nevoie de renunțarea la toate încercările de a lovi în DNA sau în alte instituții cu responsabilități în lupta anti-corupție. Am văzut în aceste zile tendința naturală a PSD și ALDE spre abuz, spre o guvernare în interesul unui cerc restrâns de persoane cu protecție politică. 

Considerăm că pericolul nu a trecut complet. Ar fi o crimă ca România să se întoarcă la arbitrariul legal din anii 90. Oamenii de bună credință trebuie să rămână vigilenți. Tratamentul egal în fața legii este cel mai puternic element de coeziune internă pentru statele democratice. 

În aceste zile, mesajul oamenilor a fost foarte clar. Românii vor o guvernare europeană, vor decizii în interesul celor mulți", a scri şefa interimară a PNL, pe pagina personală de Facebook.

 

Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american, au avut o constantă: economia României este în...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
Ultima oră
Pe aceeași temă