2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeTechRemus Borza, deputat ALDE, cere suspendarea discuțiilor pe buget, până la 'o...

Remus Borza, deputat ALDE, cere suspendarea discuțiilor pe buget, până la ‘o soluție finală’ la convulsiile sociale din stradă

Deputatul ALDE Remus Borza a cerut duminică, în timpul dezbaterilor din cadrul Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament, suspendarea discuțiilor pe buget, până la rezolvarea "convulsiilor sociale" din stradă, care "îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat și care pot să degenereze într-un război civil" informează Agerpres.

În timpul dezbaterilor la bugetul Consiliului Superior al Magistraturii, Remus Borza a intervenit și a cerut suspendarea discuțiilor.
 
"Ne bucurăm că CSM cere cu 20 la sută mai mult decât anul trecut. Problema este dacă vom avea bani. Și asta este valabil pentru toate ministerele.
 
Și aș veni să fac o propunere. În mod normal, raportat la ceea ce se întâmplă astăzi în stradă, noi ar trebui să suspendăm dezbaterile pe bugete, pentru că, până când nu vom avea o soluție finală la aceste convulsii sociale, care îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat și care pot să degenereze întru-un război civil, orice discuție a noastră este de prisos, câtă vreme am plecat de la construcția bugetară pe niște premise care s-ar putea să nu se mai îndeplinească.
 
O creștere economică de 5,2%, adică o creștere a PIB-ului de la 758 la 815 miliarde lei, venituri mai mari colectate la bugetul statului de 254 miliarde lei în 2017.
 
Dacă nu o să avem bani, nu o să putem da la niciun minister și instituție, pentru că în acest an pe fiecare ordonator de credite avem creșteri. De 10 zile, România pierde în fiecare zi câteva miliarde", a spus Borza, care a fost întrerupt de președintele de comisie.
Cele mai citite

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...

Realitatea „României Educate”: Una din patru școli nu are apă curentă, ori are WC-ul în curte

Mult mediatizatul program de suflet al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată” este doar un document de fațadă, pentru că realitatea din școlile românești...
Ultima oră
Pe aceeași temă