16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechReacția PNL, după decizia finală în procesul lui Iohannis

Reacția PNL, după decizia finală în procesul lui Iohannis

Liderii PNL au reacționat după pronunțarea deciziei finale în procesul lui Klaus Iohannis și au cerut ca Victor Ponta să-şi dea demisia din fruntea Guvernului pentru afirmaţiile făcute în timpul campaniei referitoare la cazul fostului lider liberal.

”Deşi acum se pretinde un adept al dialogului şi consensului, nu putem uita că în urmă cu doar câteva săptămâni, în timpul campaniei electorale, Victor Ponta afecta independenţa justiţiei, fapt confirmat inclusiv de Consiliu Superior al Magistraturii, prin declaraţiile sale potrivit cărora, în mod cert, ÎCCJ îl va declara incompatibil pe domnul Klaus Iohannis. Ne întrebăm câtă responsabilitate există în discursul public al premierului, care s-a vrut a fi preşedinte al României? I-a mai rămas suficientă încât să-şi dea demisia din fruntea Guvernului şi să se retragă definitiv din viaţa publică?”, a transmis PNL, printr-un comunicat de presă.

Liberalii au amintit de declaraţia lui Victor Ponta, prin care premierul se arăta convins că Iohannis va fi condamnat de ÎCCJ pentru incompatibilitate.

”Verdictul definitiv dat astăzi vine să pună capăt unui lung şir de atacuri la adresa domnului Klaus Iohannis şi de presiuni asupra justiţiei al căror vârf de lance a fost nimeni altul decât premierul Victor Ponta”, a mai transmis PNL.

Curtea Supremă a anulat raportul prin care Klaus Iohannis a fost acuzat de incompatibilitate. Astfel, decizia judecătorilor închide definitiv disputa dintre Iohannis şi Agenţia Naţională de Integritate, decizia Înaltei Curţi fiind definitivă.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că  primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S. C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

ANI a subliniat că potrivit legii un primar nu poate fi şi reprezentant al municipiului într-o companei de stat. „Funcţia de primar şi viceprimar (…) este incompatibilă cu (…) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”, a arătat ANI într-un comunicat.

Cele mai citite

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă