15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechRăzboi în PNL! Stenograme incendiare cu liderii liberali vorbind despre înlăturarea și...

Război în PNL! Stenograme incendiare cu liderii liberali vorbind despre înlăturarea și dispariția democrat-liberalilor

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, a declarat, la un post de televiziune, că declarațiile incendiare de la Bistrița ar fi doar păreri personale și nu ar reprezenta poziția oficială a partidului. „Sunt în poziția să vă spun că pozițiile exprimate de cei care au participat la respectiva ședință privată, nu reprezintă sub nicio formă opinia Partidului Național Liberal. Opțiunea noastră, în ceea ce privește numirea domnului Predoiu ca premier, rămâne ferm în picioare“, a susținut Stroe.

Acesta nu a explicat, totuși, cum afirmațiile nu reprezintă poziția partidului din moment ce au fost făcute tocmai de liderii PNL.

——-

În conferințele de presă și la partid apar zâmbitori umăr la umăr, dar între vechii liberali și foștii democrat-liberali, reuniți cu toții sub umbrela PNL, nu este deloc pace. Vechii liberali nu doar că nu intenționează să-l lase pe Cătălin Predoiu să ajungă premier, în eventualitatea că opoziția reușește răstunarea Guvernului Ponta, dar își fac planuri cum să-i îndepărteze pe toți democrat-liberalii din funcțiile de partid locale. Dovada o constituie discuțiile purtate la o reuniune a vechilor liberali din județul Bistrița, ale căror înregistrări au ajuns în presă.

În înregistrarea postată de stiripesurse.ro, se aude vicepreședintele Teodor Atanasiu spunând colegilor cum s-au folosit liberalii de democrat-liberali și cum au reușit să-i păcălească la fuziune. „Noi fara PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept chiar dacă în Bistrița e puțin altfel. Un lucru deștept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la președinție al partidului și ei ne-au dat… sediul (râsete), locația în care să funcționăm“, spune Atanasiu.

Tot el subliniază că vechii liberali conduc filialele noii formațiuni în 28 de județe și că democrat-liberalilor le-a fost dată „iluzia“ că o să aibă prim-ministru dacă se reușește preluarea puterii.

„N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă! (…) Nu e corect deloc, dar n-am nicio reținere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poți face ce vrei și ai tot. Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Să fie foarte clar! A fost și va fi al nostru. Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu și cu lacu… Îmi fac un bine dacă pleacă. Nu o să plece, nu-s proști. O să conviețuim cu ei. Liderii lor o să dispară rând pe rând!“, mai spune liderul PNL.

Audio recording >>

Potrivit sursei citate, la reuniunea în care Atanasiu a transmis acest mesaj au mai participat copreședintele PNL Alina Gorghiu și Marian Petrache, secretarul general al liberalilor și șef al CJ Ilfov.

 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă