17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechȘefa interimară a PNL, Raluca Turcan: Vom vota pentru invalidarea mandatului de...

Șefa interimară a PNL, Raluca Turcan: Vom vota pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea. Dacă va fi nevoie, PNL sesizează CCR. PSD îi atacă pe liberali: Se fac de râs. Reacțiile ALDE și USR

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat că liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului PSD, Liviu Dragnea, precizând că, dacă va fi necesar, PNL va sesiza Curtea Constituţională.


UPDATE 15.45: Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a anunțat, pe contul său de Facebook, că deputații USR se vor opune validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea. 

Mai multe precizări făcute de Nicușor Dan citiți aici


15.35: Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, duminică, pentru Mediafax, că  articolul în baza căruia a fost condamnat liderul PSD Liviu Dragnea nu face referire la fraudă electorală. El a apreciat că aceia care vorbesc de invalidarea mandatului de deputat al lui Dragnea şi sesizarea CCR se fac de râs.


14.25:  Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la Digi 24, că nu știe cum vor vota deputații din partid în cazul cererii de invalidare a mandatului de deputat al liderului PSD, Liviu Dragnea. El a mai apreciat, însă, că este o greșeală din partea PNL că vrea să blocheze intrarea lui Dragnea în Parlament. 

Citește precizările lui Tăriceanu aici

 


12.10:  Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), consideră că liberalii, prin intenția de a solicita invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, “se fac încă o dată de râs” pentru că BEC a constatat că la aceste alegeri nu au fost fraude electorale.

Citește și:  Florin Iordache, despre inițiativa PNL de a-i invalida mandatul lui Liviu Dragnea: „se fac încă o dată de râs”


Raluca Turcan susține că există un precedent, când pentru fapte similare pentru care nu fusese dată o sentinţă judecătorească la acel moment, în 2004 toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză.

”Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi vom vota în consecinţă. Regulamentul Camerei Deputaţilor este clar şi limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.


Citește și: Dragnea poate rata intrarea în Parlament! Regulamentul Camerei interzice persoanelor condamnate pentru fraude electorale să fie deputați


Ea îşi exprimă speranţa ca toate celelalte partide să se ralieze acestei ”poziţii de bun simţ” şi să voteze împotrivă. ”În cazul în care PSD va avea câştig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curţii Constituţionale. Nu putem ceda în faţa acestui obicei al PSD de a considera că legile aflate în vigoare sunt, pentru liderii acestui partid, facultative. De altfel, avem un precedent în 2004, când pentru fapte similare pentru care nu fusese emisă o sentinţă judecătorească la acel moment, toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză”, mai scrie liderul PNL.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ales deputat de Teleorman, ar putea rămâne în afara Parlamentului, deoarece Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni legate de derularea procesului electoral.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă