32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăTechPSD vrea regândirea proiectului Centrului pentru managementul deșeurilor

PSD vrea regândirea proiectului Centrului pentru managementul deșeurilor

Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Cluj, deputatul Cornel Itu, cere regândirea proiectului Centrului de Management Integrat al Deșeurilor.

El este de părere că soluția tehnică a acestuia trebuie modernizată, prin includerea unui incinerator pentru deșeurile nereciclabile. Candidatul PSD este de părere că acest incinerator trebuie să fie dotat cu instalații de recuperare a energiei și crede că întregul proiect poate fi realizat în următorii trei ani.

Realizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor ar fi trebuit să fie finanțată din bani europeni, alocați Consiliului Județean prin programul operațional destinat protecției mediului. Acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unor falimente ale companiilor care au câștigat licitația, dar și din pricina unor dispute juridice între Consiliul Județean Cluj și Primăria Feleacu. Licitația pentru noul Centru a fost reluată ieri. Sumele alocate nu acoperă, însă, și costul unei unități de incinerare a deșeurilor care nu pot fi reciclate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă