12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechPropaganda rusească dă lecții PSD cum poate fi suspendat Iohannis

Propaganda rusească dă lecții PSD cum poate fi suspendat Iohannis

Site-ul de propagandă al Rusiei, Sputnik Moldova, a publicat o analiză semnată de un fost deputat român conservator, Dragoș Dumitriu, în care social-democrații sunt învățați, pe pași, cum ar putea să îl suspende pe președintele Klaus Iohannis. 

”Potrivit comentatorilor, situația conflictuală actuală impune o acțiune în forță, urgentă, a coaliției de guvernare, proiectele acesteia din diferite domenii — mai ales juridic și economic — necesitând un control asupra statului, nicidecum o opoziție radicală, chiar dincolo de prevederile constituționale sau de cutume. Întârziind acțiunea, PSD și ALDE pot pierde tot, dând timp inclusiv pentru debarcarea guvernului prin mijloace extraparlamentare, ca în cazul cabinetului Ponta. De asemenea, amenințarea cu decizii în instanță discutabile planează asupra liderilor coaliției de guvernământ dar și asupra altor personaje politice.”, susține Dragoș Dumitriu, care se intitulează ”analist sistemic” la Sputnik. 

În articol, Sputnik trece în revistă dificultățile cu care s-ar putea confrunta majoritatea parlamentară – PSD și ALDE – respectiv convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, obținerea avizului Curții Constituționale, obținerea pragului legal de 30 la sută prezență pentru referendum (indicând chiar și data la care ar putea fi organizat, în 5 martie). 

Site-ul de propagandă mai notează și ”avantajele PSD: atitudinea UDMR și PMP este ambiguă, e foarte probabil ca o parte dintre votanți să se prezinte la vot, cel puțin. Nota bene, nu este important ce votează, ci faptul că votează, că se prezintă la vot” . 

Nu în cele din urmă, Dragoș Dumitriu oferă încă un sfat PSD-ului: ”În fine, PSD poate apela și la alte tertipuri folosite în politică, negocierea unor variante de colaborare — mai ales cu UDMR — dar posibil și cu (aripi din) PNL, mai ales că, în trecut, cooperarea lor a fost reciproc avantajoasă, iar războiul îndelugat pe care îl propune Iohannis nu e pe placul pragmaticilor liberali. Deci, chiar dacă ar fi o negociere costisitoare pentru PSD, este totuși o variantă câștigătoare pentru referendum”. 

Fostul deputat conservator, care a trecut și pe la Partidul România Mare, aproximează că, dacă PSD ar respecta pașii pe care i-a enunțat el, Klaus Iohannis nu ar mai fi președintele României din 7 martie: ”șansele ca pe 7 martie Klaus Iohannis să nu mai fie președintele României fiind, în estimarea mea, de 88%”. 

Pe site-ul Sputnik, Dragoș Dumitriu este prezentat ca fiind jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, ”promotor al analizei sistemice.”. El a fost ales deputat PRM, în legislatura 2004-2008, după care s-a transferat la partidul lui Dan Voiculescu, Partidul Conservator. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă