21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechPoliticieni controversați la conducerea PNL Vrancea

Politicieni controversați la conducerea PNL Vrancea

Consilierul local și președinte al Tineretului Național Liberal Vrancea (TNL) Ionuț Filimon a fost condamnat în anul 2003, pentru furt și fals material și uz de fals în înscrisuri oficiale, la un an cu suspendare, iar mai apoi de către Tribunalul Vrancea la 2 ani, tot cu suspendare.

Prim-vicepreședintele PNL Vrancea, Daniel Moroșanu, a fost implicat în anul 2000 într-un caz de omor petrecut în localitatea vrânceană Vidra, iar anul trecut a fost acuzat că a țepuit o tânără cu 16.000 de euro, iar când păgubita i-a cerut banii, a amenințat-o cu moartea.

Consilier PNL și un pesedist beton

Ionuț Filimon este consilier în Consiliul Local Focșani de la alegerile din 2016. Cu toate că erau cunoscute antecedentele sale penale, acesta a fost menținut pe listele PNL la scrutinul din vara anului trecut, mai ales că era și președinte al TNL Vrancea.

În fapt, în 2003 a fost condamnat de către Judecătoria Focșani la un an de închisoare cu suspendare împreună cu alți doi inculpați, Marian C. și Petruș O. Ulterior, Tribunalul Vrancea avea să majoreze pedepsele celor trei la 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. De menționat că la data condamnării Ionuț Filimon avea deja antecedente penale, conform sentinței penale a judecătorilor vrânceni.

Mai mult, în 2003 era angajat pe post de reporter la ziarul de casă al baronului Marian Oprișan – Monitorul de Vrancea – și era și membru al TSD. Ulterior condamnării îi încetează colaborarea cu ziarul, iar TSD l-a exclus din organizație.

Contactat telefonic de „România liberă“ pentru a-și explica trecutul controversat, Ionuț Filimon a trecut la amenințări în cel mai pur stil interlop: ”Lasă că vă dau eu vouă, să vă puie dracu’ să scrieți ceva de mine că vă ard!”, ne-a avertizat.

Moroșanu, un interlop ”sărac lipit”

Prim-vicepreședinte al PNL Vrancea este Daniel Moroșanu, cunoscut mai curând ca un interlop autentic în județul Vrancea. În 2000, împreună cu fratele său Nicu Moroșanu, care era bodyguard al unei discoteci din localitatea Vidra, i-ar fi aplicat o corecție corporală unui tânăr pe nume Costel Boștiog, asistent sanitar, care ulterior avea să decedeze.

Ancheta poliției și a parchetului de la acea vreme avea să-l identifice ca unic făptaș pe minorul Mihai Ovidiu Badiu. „L-au omorât pe băiatul ăla Boștiog în bătaie cei doi frați, Nicu și Daniel Moroșanu, după care l-au determinat pe Badiu să ia fapta pe cârca sa deoarece era minor și stătea puțin la închisoare. După care Daniel Moroșanu l-a făcut și fin, l-a cununat după ce a ieșit din pușcărie.  Mie nu mi-e frică de ei, cu toate că au instituit teroarea în -xtoată zona de munte a Vrancei”, ne-a declarat Ionel Anghel din Vidra, martor al evenimentelor de atunci.

În anul 2016, același prim–vice PNL a fost acuzat că a împrumutat de la o tânără, Mihaela Bara, care lucrează în Italia, suma de 16 mii de euro, pe care ar fi „uitat” să o mai restituie, cu toate -că Tribunalul Vrancea a emis o hotărâre definitivă în acest sens.

De altfel, într-o înregistrare audio, Dragoș Moroșanu o amenință cu bătaia pe păgubită dacă mai vorbește public de subiect. În același timp, îi promite tinerei că ”va tăia o pădure din zonă” și după o să-i dea și banii. Mihaela Bara susține că i-a făcut plângere penală lui Moroșanu pentru înșelă-ciune în convenție.

Contactat telefonic, Daniel Moroșanu, actualmente angajat consilier la Cabinetul deputatului PNL de Vrancea, Ion Ștefan, s-a arătat extrem de ofuscat de întrebări. ”Vedeți ce scrieți, cu mine nu e de joacă. Vin cu brigada peste voi! Și nu e problema voastră dacă eu dau țepe sau nu!”, a menționat acesta pentru „România liberă“. Demn de menționat este și faptul că Moroșanu nu mai are trecut pe numele său niciun fel de bun mobil sau imobil, fiind un interlop sărac lipit.

Orban consideră episodul o glumă proastă

În ultimul timp s-au întețit zvonurile conform cărora cei doi, Filimon și Moroșanu, au fost ”detașați” de către Marian Oprișan pe post de cârtițe în PNL Vrancea. Ba mai mult, cei doi ar negocia chiar cu baronul pesedist de Vrancea trecerea lor, dar și a deputatului Ion Ștefan la PSD. Cu toate insistențele noastre, cei doi parlamentari liberali de Vrancea, Cătălin Toma – senator și Ionuț Ștefan – deputat, nu au vrut să comenteze cele două subiecte sensibile. Președintele PNL, Ludovic Orban, însă, s-a arătat oripilat de aceste dezvăluiri și s-a limitat să întrebe: ”Eu cred că este o glumă proastă, nu?! Am să verific și vă voi răspunde!”. Iar de peste două luni de zile răspunsul se lasă așteptat!

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă